Delege seçimi yapılacağı hususunda kamuoyunu ve partilileri mesaj ve gazete ilanı yoluyla bilgilendiren İYİ Parti Trabzon teşkilatı bu süreçte yoğun bir çalışma temposu sergiledi. 400 delegenin belirleneceği seçim için delege sayısının iki katı kadar başvuru yapıldı. 
İYİ Parti İl Başkanlığı binasında sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen delege seçimi saat 11:00 itibarıyla başladı. Delege seçimi için oy kullanacak üyeler ateşleri ölçülerek salona alındı. Saat 17:00’a kadar devam eden seçim neticesinde oluşacak delege listesi ise önümüzdeki günlerde netleşecek ve İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı Kongresi için bir tarih belirlenerek kamuoyuna duyurulacak.

Gerçekleştirilen delege seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “Partimiz ilkelerinde yer alan demokratiklik ilkesine bağlı kalarak, Ortahisar delegelerinin belirlenmesi için aday olmak isteyen herkesin başvurusunu alarak, isteyen herkese delege olma hakkı tanıdık. Aldığımız başvurular neticesinde de sorunsuz bir seçim gerçekleştirdik. Her üyemize eşit şartlarda seçilme hakkı tanıdık ve neticede seçilecek olan 400 delegenin isimlerini yakında duyuracağız. Üyelerimizin de memnuniyetle karşıladığı ve demokrasi örneği olarak nitelendirdiği delege seçimimizin önce vatana ve millete ardından partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Trabzon’da delege seçiminin ardından 22 Haziran’da Arsin, 23 Haziran’da Araklı, 24 Haziran’da ise Vakfıkebir kongresini gerçekleştirecek. Ortahisar İlçe Başkanlığı kongre tarihi ise kesinleşen delege listesinin belirlenmesinin ardından netleşecek.