61SAAT HABER SERVİSİ - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Trabzon’da basın mensupları ile bir araya geldi.  “İyilik Kervanı” projesi kapsamında, Mimarlar Odasında düzenlenen   “Trabzon’un Sorunları, yerel seçim çalışmaları”  konulu basın toplantısına Yanıkömeroğlu ile Örs’ün yanı sıra İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile  çok sayıda partili katıldı. 
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, “İyilik kervanında 2 gün önce Gümüşhane’de sonra Bayburt’ta olduk. Bana Bölge Milletvekili diyorlar ama sonra düşündüm Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize, Artvin, Bayburt’tan İYİ Partiden seçilen tek milletvekili olduğum için bölge milletvekili deniliyor. Oradaki arkadaşlarımız adına da konuşuyorum. 

7 AYLIKKEN BU SİYASİ HAREKET…

 Partimizin kuruluş sürecinde yaşamış olduğumuz zorluklar hepimizin malumu. Bunu Türkiye’de bilmeyen yok, basında bilmeyen yok. Ama nihayetinde İYİ Partiyi kurduk. Sonra seçime giremezsiniz. Seçimde girdik. 24 Haziran seçimlerinde, 7 aylıkken bu siyasi hareket, bu siyasi parti Türkiye’de yüzde 10 oy aldı. 43 tane parlamenterle beraber TBMM’de grup kurduk. Çok zorlu bir süreçti. Hedeflediğimiz oyu aldık, zirveye ulaşabildik mi orada eksiklerimiz olabilir. Türkiye’de bir siyasi hareket 7 ayda TBMM’de grup kuracak çoğunluğa ulaştı. 12 Ağustos tarihinde Türkiye’de ki delegasyonun ortak adayıyla beraber Genel Başkanımız Meral Akşener’i aday gösterdik ve Genel Başkanımız tekrar görevi aldı” diye konuştu. 

DIŞARIDAN GELMEYEN ADAYLARLA… 

Örs, “Nihayetinde bu hareketimiz İyilik Kervanı hareketi, aynı zamanda İyi partinin yerel seçimlerde iddialı bir ekiple, liyakatli, işini bilen, yerelde olan, yerelde kalan, dışardan gelmeyen adaylarla yerel seçimlerde milletin huzuruna çıkmasının birinci adımıdır. Onun için buradayız” ifadelerini kullandı.

DEVLET KRİZİ…

Yanıkömeroğlu, “Türkiye’de demokratik rejimi tam anlamı ile tasfiye ederek, otoriter bir tek adam rejiminin kurulması ile sonuçlanan 24 Haziran seçimleri sonrasında ülkemiz büyük krizi bir arada yaşamaktadır. Bu krizler; devlet krizi, ekonomik kriz ve Suriyeli sığınmacıların neden olduğu demografi krizdir” dedi. Yanıkömeroğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Devlet krizi: Yaşanan birinci kriz, devlet krizidir. Türkiye Cumhuriyeti devlet sistemi ve kurumu, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş adı altında tasfiye edilmektedir. Devlet aklı ortadan kalkmaktadır. Bir tek kişiye göre bütün devlet şekillendirilmektedir. Devlette esas olması gereken liyakatın yerini sorgusuz biat almıştır. Devlette sadakit ve hizmeti savunan kalan son bürokrat kadroları da tasfiye edilmektedir. Devletin taşıyıcı kolonu durumunda olan bütün kurumlar, başta Silahlı Kuvvetler olmak üzere ağır darbeler almışlardır. Yargı bağımsızlığını tamamen yitirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu uygulamalra sonucunda hiç olmadığı kadar zayıf düşürülmüştür” dedi.

EKONOMİK KRİZ..

Ekonomik kriz ile ilgili de konuşan Yanıkömeroğlu, “Seçimler öncesinde toplumdan saklanan ekonomik kriz artık kontrolden çıkmıştır. Erdoğan, yaşanan ekonomik krizi, Amerikalı rahibin tutuklamasından dolayı ABD’nin başlattığı ekonomik savaşa bağlamak istese de bu doğru değildir. Ekonomimizde bugün yaşananlar Merkez Bankamızın kasasında sadece 18 milyar dolar varken, dış borcumuz 470 miyar dolar olmasıdır. Merkez Bankamızda 18 milyar dolar varken, önümüzdeki 12 ayda 180 milyar dolar borç ödeyip, 50 milyar dolar cari açığı kapatmak için borç arıyor olmamızdır. Bugün ise enflasyon artmaktadır. Döviz yükselmekte, Türk lirası değer kaybetmektedir. İflas hızla yayılmaktadır. İşsizlik artmaktadır. Özetle büyük bir ekonomik buhrana doğru hızla ilerlemekteyiz” diye konuştu.

TÜRKLER, O KENTLERDE AZINLIKTA KALACAK

Suriyeli Sığınmacı krizi ile ilgili de konuşan Yanıkömeroğlu, “Ülkemizin yaşadığı üçüncü büyük kriz Suriyeli Sığınmacılardır. Halen ülkemizde resmi kayıtlara göre 3,5 milyon, ancak aslında 4 milyon Suriyeli bulunmaktadır. Bu rakam 2040 yılında 7,5 milyona çıkacaktır. Bugün her 20 kişiden birisi Suriyelidir. 2040 yılında ise her 13 kişiden birisi Suriyeli olacaktır. Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kilis’te Türkler azınlıkta kalacaktır. Mersin ve Adana’da Nüfus dengesi tamamen değişecektir. Böyle bir nüfus yapısı ile Türkiye’nin birliğini ve mille devlet yapısı sürdürmemiz mümkün değildir. Üstelik AKP, Türk Milletinin parasını sorumsuzca Suriyeli sığınmacılar için harcamaktadır. AKP’nin açıkladığı rakamlara göre şu ana kadar Suriyelir için 35 milyar dolar harcanmıştır. 35 milyan doları ile 4 tane Marmaray, 1 tane GAP, 400 Şehir Hastanesi, 7 Boğaz Köprüsü, 30 bin adet 16 derslikli okul inşa etmek mümkündür. Suriyelilerin açtığı ticarethaneler hem vergi ödememekte, hem kaçak mal satmaktadır. Şimdi Türkilerden esirgenen iş Suriyelilere verilmektedir” dedi.

İTTİFAK YAPILACAK MI?

Yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise Trabzon Milletvekili Örs, yanıt verdi. Örs, “Biz milletin üzerinde ittifak ettiği adayla beraber Trabzon’un huzuruna çıkacağız. İnşallah hem Ortahisar hem de Büyükşehir’i alacağız. Bu konuda çok iyi çalışmalarımız var.. Millet ittifakı yerel ve sağlam.. Halkın ittifakı… Trabzon’da ki vatandaşlarımızın ittifak ettiği “bu adam” dediği adayla çıkacağız. İnşallah bir çok ilçede iddialıyız. İttifak olmayacak. Partimiz yerel seçimlerde her hangi bir siyasi partiyle ittifak yapacak diye oluşmuş bir düşünce yok. İyi Parti yerel seçimlerde her hangi bir partiyle ittifak yapmayacak. Açıklanan ittifak kararımız yok. Onun için biz diyoruz Trabzon’da, Ordu’da yerel seçimde ittifakı millet yapar, halk yapar, biz de Trabzon’un ittifak edeceği bir adayla huzurlarınızda çıkacağız” şeklinde yanıt verdi.