İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı, Başkan Dr. Muhammet Erkan imzası ile yayınlanan bir basın açıklaması aracılığı ile, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan menfur saldırıyı kınadı. İYİ Parti adına Erkan şu açıklamalara yer verdi...

Değerli Basın Mensupları
   

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara-Çubuk'taki şehit cenazesi esnasında yapılan saldırı;Türkiyemizin bütünlüğüne,barışa,kardeşliğe ve demokrasiye yapılmış hain girişimdir. İyi Parti Trabzon Ortahisar ilçe Başkanlığı olarak Sayın Genel Başkana yapılan bu alçak saldırıyı nefretle kınıyoruz. 
     Bu saldırı  Türkiye'deki bölücü politik dilin sonucudur. Tüm sorumluları ivedilikle en ağır şekilde cezalandırılmalıdır..O yumrukların siyasi sorumlularını biliyoruz.Türk Milletinin adalet duygusu ve vicdanı Türkiye'nin birliğini koruyacaktır. Türk Milletinin kardeşliği kazanacaktır. 
    Mevcut durum karşısında özellikle tahriklere,tahrikçilere dikkat edelim..Oyuna gelmeyelim. Bu memleket bizim . Anlaşılan odur ki; birileri içeriden ve dışarıdan düğmeye basmıştır. Ya adam gibi birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkede kardeşçe yaşayacağız, ya da perişan olacağız. Çok çok tehlikeli bir süreçten geçiyoruz, onun için milletçe çok dikkatli ve soğukkanlı olmamız gerekir. 
   Seçim öncesinde ve seçimden sonra kullanılan siyasi dil ve üslup, sandıktan çıkanı tanımak zorunda değiliz açıklamaları, illet, zillet ve terörist söylemleri, karanlık bir gazetenin bugün attığı manşet ve genel başkana yapılan kalleş saldırı, beraber düşünüldüğünde nasıl bir vahim süreçle karşı karşıya olduğumuzu görüyor ve ülkemiz adına endişe ediyoruz.
   Devlet yönetmek ciddiyet ister, akıl ister, derin bir düşünce ister. Devlet yönetmek ağzından çıkanı kulağın duymasını gerektirir. Toplumu germenin, insanları ötekileştirmenin, her önüne gelene terörist damgası vurmanın toplumda nasıl karşılık bulacağını bilmek gerekir. Üç tane daha fazla oy almak için toplumun yarısını terörist ilan edersen, artık o toplumu yönetemezsin, kumanda edemezsin. 
   Farklı siyasi partiler düşman unsurları değil, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarıdır. Seçimler savaş veya muharebe alanı değil, millet iradesinin teşekkül ettiği kurumlardır. Demokrasi hazmetme ve kabullenme rejimidir. Millet iradesi karşısında, “ sandıktan çıkanı kabul edemeyiz” demek zorbalıktır. Millet iradesine saygı göstermek erdemdir. Devletin saygın bir kurumunun başında bulunup “ ana muhalefet partisi mensuplarını şehit cenazelerine sokmayın” emri vermek beceriksizlikten, iş bilmemekten öte bu memlekete ihanettir. 
    Ülkemizi çok seviyoruz. Milletimizi çok seviyoruz. 82 milyonun kardeşliğini savunuyoruz. Türk milleti kardeştir, bölücü kim olursa olsun kalleştir. Kardeşliğimiz dünya varoldukça varolacaktır. Türk milletini bölme, Türk vatanını parçalama hayalleri kuranlar dün olduğu gibi bundan sonrada  perişan  olacaklardır.
  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.   
                   Dr.Muhammet Erkan
              İyi Parti Ortahisar ilçe başkanı