İYİ Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Bülent Arslan pandemi nedeniyel okulalrda verilen uzaktan eğitim hakkında basın açıklaması yaptı. Açıklamasında "Pandemi nedeniyle eğitime uzaktan devam edilmesi ,akabinde eğitim sistemimizdeki yetersizliklerin  ortaya çıkmasına neden olmuştur" sözlerine değinen Arslan şunları kaydetti. 

Pandemi nedeniyle eğitime uzaktan devam edilmesi ,akabinde eğitim sistemimizdeki yetersizliklerin  ortaya çıkmasına neden olmuştur.  Her geçen yıl daha  ezberciliğe dayanan eğitim sistemi ile uzaktan eğitim modeli birleşince  çocuklarımızın ve gençlerin her şeyi uygulamadan görmüş olması TÜRK Milletinin geleceğinde uygulayıcı ve sorun çözücü nesiller yetiştirmesinin önüne payanda olmaya devam edecek hal almıştır. 

Ülkemizin içinde bulunduğu gelir adaletsizliğinin oluşturduğu en büyük sorun ise; Çocuklarımızın uzaktan eğitim için ihtiyacı olan  gerekli ekipmanların ( PC , tablet , internet vb) yeterli olmaması,ilgili mercilerin ilgisiz vede bilgisizliğini ön plana çıkarmaktadır.   

Milli Eğitim Bakanlığımızın velilerimize yardım ve destek hususunda yetersiz kalması ,  velilerimizin  kısıtlı bütçelerine rağmen bu eksikleri tamamlama çabaları da çoğu ailelerin ekonomik çıkmaza girmelerine sebep  olmaktadır.

 Bu nedenle ilk olarak öğrencilerimizin eğitim amaçlı ihtiyaçlarında KDV , ÖTV ve benzeri tüm vergi ve harçların sıfırlandırılması gerekmektedir. Ayrıca EBA sistemleri uzaktan eğitim konusunda daha donanımlı vede yeterli hale getirilmelidir !!!