61SAAT HABER SERVİSİ - İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, 61saat’in yeni asgari ücretle ilgili sorularını yanıtladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in asgari ücretle ilgili önerisini hatırlatan Kuvvetli, “Genel Başkanımız bütün iş verenlerin, SKK pirimleriyle alakalı, vergiyle alakalı kısımlarını devlet karşılasın, 3 bin TL olsun demişti. Bizim insanları nefes aldıracak bir asgari ücretten yanaydık. 2 bin 825 TL, bizim beklentimizin de altında kalan bir kakam” dedi. 

İYİ Partili ve CHP’li belediyelerde asgari ücretin geçen yıl 3 bin 400 TL civarında olduğunu ifade eden Kuvvetli, “Bizim belediyelerimizin olduğu yerlerde asgari ücretin üzerinde bir rakam veriliyor. CHP’nin Büyükşehir olduğu yerlerde de 3 bin 100 TL olarak belirlendi. 3 bin 100 TL insanları biraz olsun nefes aldıracak bir rakam. Yomra Belediyesi’nde geçen yıl 3 bin 450 TL’ydi. Dolayısıyla dolayasıyla 2 bin 825 TL rakamı bu zor dönemde insanların, bir çok ihtiyaçlarını karşılayacak, nefes aldıracak bir rakam değil” diye konuştu. 

Asgari ücretin en az 3 bin TL olması gerektiğine dikkat çeken Kuvvetli, “Burada devletin imkanlarını da dikkate almalıyız. Esasen bizim milletimizin bunun çok üzerinde bir bedel hak ediyor. Ancak devletin imkanlarını da dikkate aldığımızda 3 bin TL’nin altında olmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.