61SAAT HABER SERVİSİ - 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde, Trabzon’da, Mustafa Bıyık’ın Başkan adaylığında Yomra Belediye Başkanlığını kazanan İYİ Parti’de buruk bir sevinç var. Seçimleri 61saat.com’a değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Millet İttifakı olarak 2 - 3 ilçeyi daha kazanabileceklerini düşündüklerini söyledi. 
Sonuçların bekledikleri gibi gerçekleşmediğini ifade eden Kuvvetli, "Seçimler, Trabzon’da da bir kaç münferit olay dışında çok büyük olgunluk içinde geçti. Halk iradesi tecelli etti. Halkın bu iradesine sonsuz saygılıyız. Ancak Türkiye genelinde bir kaç il, Trabzon özelinde ise bir kaç tane daha ilçe Millet İttifakının alabileceğini bekliyorduk. Özellikle  2 - 3 tane daha ilçe alabileceğimizi düşünüyorduk” dedi. 

MİLLET İTTİFAKI BAŞARILI OLDU
Türkiye’de siyasette projelerin toplumun ihtiyaçları ve beklentileri noktasında odaklanmadığını ifade eden Kuvvetli, "Biz aslında bütün çalışmalarımızı, bütün belediye başkanlarımız ve bizler yerelin sorunlarını ve onlara çözüm noktasında projeyle halka gittik. Ancak özellikle Cumhurbaşkanı, olgular üzerinden değil de algılar üzerinden toplumu manipüle etmeye çalıştı. Özellikle Trabzon’da milliyetçi, muhafazakar insanlardan oluşan kent. Buralarda da onun algısı karşılık bulmuş gibi gözüküyor. Beklediğimiz ilçeleri alamadık ama Türkiye geneline bakıldığında Millet İttifakı başarılı olmuştur. Türkiye’de metropol kentleri Millet İttifakı almıştır” diye konuştu. 

ÇARŞIBAŞI VE AKÇAABAT
Trabzon’da beklentilerin karşılık bulmadığını ifade eden Kuvvetli, "Bunun niye böyle olduğunu irdeleyeceğiz çalışacağız. Önümüzdeki seçimde İYİ Parti olarak biz birinci parti olarak seçimden çıkmak için çalışacağız. Yeni partiyiz, ona rağmen bütün çalışmalarımızı odaklanılan hedefe yürüyerek devam ettiriyoruz. 
Seçimlerde Trabzon’da Yomra tesellimiz oldu. İYİ Parti olarak Çarşıbaşı ve Akçaabat’ı alabileceğimizi düşünüyorduk. Ya biz projelerimizi anlatamadık, ama ağırlık olarak Cumhurbaşkanının algı operasyonları, bize ağır ithamlarla HDP ve FETÖ ile ilişkilendirmesi,  ulusal medyanın ağır kampanyası ile milletin bir kısmı buna inanmış olacak ki hedeflediğimiz oy oranına veya belediye başkanlıklarını kazanamadık. Ama her şeye rağmen Millet İttifakı bu seçimden başarılı çıkmıştır diyebilirim” dedi. 

ÇARŞIBAŞI’NDA NEDEN KAYBEDİLDİ? 
Anketlerde önde göründükleri Çarşıbaşı’nda neden kaybettikleri sorulduğunda ise Kuvvetli, "Çarşıbaşı, diğer ilçelerde olduğu gibi gözlerimizde görmedik ancak kulağımıza kötü şeyler geliyor. Oralarda son bir - iki gün farklı şeyler yapıldığını söylüyorlar. Ben ispata muhtaç olan şeyleri çok konuşmak istemiyorum. Ama oralarda farklı bazı şeyler oldu. Olmayacak olan taahhütler verilmiş. Biz gerçekçi, reel, yapılabilir şeyler üzerinde durduk. Mesela köylere gidildi "bu köyde 1 iNisan’dan sonra işsiz genç kalmayacak" denildi. Biz bunların takipçisi olacağız. Yani oralarda o tür şeyler oldu. Farklı şeyler konuşuluyor, onları bir siyasetçi olarak dillendirmek istemiyorum. Ama bizde kendimize düşen demekki milletimize kendimizi yeterince anlatamadık noktasında irdeliyoruz. Onunla ilgili çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.