61SAAT HABER SERVİSİ - MHP lideri Devlet Bahçeli'nin haftalık grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de görüştü. Görüşme yarım saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile gerçekleşen görüşmeden erken seçim kararı çıktı. Alınan karara göre 24 Haziran’da Türkiye erken seçime gidiyor. 
Erken seçim kararı alınmasını İyi Parti İl Başkanı Hasan Saka, 61saat’e değerlendirdi. Saka, erken seçim için hazırlıklarını daha önceden yaptıklarının altını çizerek, “Biz daha öncesinden hazırlığımızı yapmıştık. İttifak olacağımız siyasi partiler var. Bizim için algı oluşturuyorlar. Seçime İYİ Parti giremeyecek diye. Hayır 10 hazirandan sonraki her türlü seçimlere girme hakkımız var. Biz Teşkilatlanma konusunda da sıkıntımız yok. A B C planlarımız var. OHAL’le seçime gidiyoruz bunun tartışılması lazım. Bu ne kadar doğru? Önce bunun tartışılması lazım. Ayrıyeten sandık güvenliği var. Ölmüş ama soy ağacında yaşayan insanımız var. Büyün bunlarında sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Biz ne olursa olsun seçime hazırız. Bütün teşkilatlarımızla buna hazırız” dedi. 
Saka, “Tabi ki ülke siyaseten felç ve ekonomik olarak önü tamamen kapanmış. Her geçen gün bunların aleyhine gidiyor. Ne olursa olsun milletimiz sandığa gömecektir. Bu ülke artık AK Parti iktidarını taşıyamıyor. Bu kadar erken olmasının da AK Parti’nin acziyetini gösteriyor. Biz hazırız” dedi.