İYİ Parti Trabzon İl Başkanı AZMİ Kuvvetli, telekonferans yoluyla bir araya geldiği ilçe başkanlarının çalışmalarını dinleyerek, süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu.  Koronavirüs nedeniyle vatandaşa yapılan pandemi yardımlarına ilişkin ilçe başkanlarının değerlendirmelerini de dinleyen Başkan Kuvvetli, pandemi yardımlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı değerlendirmesinde bulundu.  Başkan Kuvvetli, “Bu süreçte ülkemizde 400 bin iş yeri kapanırken 2 milyon insan da işsiz kaldı; ancak iktidar bu vatandaşlara gerekli yardımları yapma konusunda hakkaniyetli davranmıyor” dedi. 
İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı olarak ihtiyaçlı vatandaşlara ulaşma çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Başkan Kuvvetli, ilçe başkanlarının da bu çalışmaları yoğunlaştırmalarını istedi. Kuvvetli, “Bizim sofralarımızda 3-4 çeşit yemek varken eğer birileri bir çorbayı sofrasına koymak için zorlanıyorsa bu hepimizin ayıbıdır ve bu insanlara yardımcı olmak vazifemiz olduğu gibi ibadet gibidir de” diye konuştu. Koronavirüsün ardında büyük sorunlar bırakacağını dile getiren İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “Özellikle bizim gibi ekonomisi çok güçlü olmayan ülkelerde ekonomik anlamda çok büyük tahribatı olacak. Bu doğrultuda işini kaybetmiş insanların tekrar işlerine dönebilmeleri için bir çalışma yapılması son derece elzem. Biz İYİ Parti olarak Genel Başkanımız Meral Akşener aracılığıyla bu sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
Başkan Kuvvetli, normale dönüş tedbirleri kapsamında, koronavirüs süreci öncesinden itibaren kongreleri yapılmayan ilçeler için de yeni bir çalışma takvimi oluşturulacağını kaydetti. İYİ Parti Trabzon İlçe Başkanları toplantısı dilek ve önerilerin belirtilmesiyle sonlandırıldı.