61 SAAT HABER SERVİSİ

25 Ekim 2017 Tarihinde siyasi hayatına başlayan İYİ Parti, ülke geneli il kongrelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. İYİ Parti Trabzon Teşkilatı ilk Olağan Kongresini bugün Park Restorant’da gerçekleştirdi.

Mevcut Başkan Hasan Saka’nın tek listeyle aday olduğu kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yavuz Aydın, İYİ Parti Kurcu Üye Ali Sağır, İYİ Parti Kurucu Üye Şükrü Kuleyn, İYİ Parti Kurucu Üye Nurcan Yazıcı’nın yanı sıra Trabzon Barosu Sibel Suiçmez, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, CHP Trabzon Başkan Vekili Recep Arslantürk, Doğu Karadeniz İYİ Parti il Başkanları, İYİ Parti Trabzon ve Ortahisar Meclis Üyeleri ve kurucu kurul üyeleri katıldı.

Olağan Kongrede Divan Başkanlığına  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu seçildi. Kongre Koray Aydın ve Meral Akşener’in selamları iletilerek başladı.  Trabzonlu Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın İzmir kongresine katıldığı için İYİ Parti Trabzon Olağan İl Kongresine katılmadığı öğrenildi.

İKİ EVLADIM VAR VATANA FEDA OLSUN

Hasan Saka “Şehitlerimiz, dün Malazgirt’te, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de bugün Afrin’de bayrak uğruna can veren mehmetçiklerimiz. Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun. Hakkınızı bize helal edin. Ve bir gün aziz topraklar bizden bir bedel isterse yemin ederim ilk şehit olmaya ben adayım. Ve birilerinin çocuğu şehit düşecekse ey vatan iki evladım var al senin olsun.” dedi.

SONUNU DÜŞÜNEN KAHRAMAN OLAMAZ!

“Çare istiyorsanız çare var. Sonunu düşünenler kahraman olamaz biliyorsunuz. Davamızın cesur yürekli bu davanın başından beri bizi ana olan yiğit bir Genel Başkanımız var. Çıkın yollara sokak sokak ev ev davamızı anlatın. Anlatın davamız baki kalsın. Hepimiz buraya bir niyet ,için geldik. Gözlerinizdeki ışığı, güneşi görebiliyorum. Kurtuluşa el vermiş yiğitler. Tarih hepimizin. Bu davayı bu partiyi altın harflele yazacak.”

KİMSENİN DİLİNE DİNENE IRKINA BAKMIYORUZ.

Başımızın tacı gönüllerimizin sultanı kadınlarımız,  sizin elinizin değmediği yerde ne bereket olur nede sükunet. Bu ülkenin makus tarihini sizlerle yıkacağız. Önümüzde sizler yürüyeceksiniz. Erkek egemen toplumunun egemenyasını sizinle birlikte yeksan edeceğiz.

Sevgili gençler sizlere yep yeni  bir dünya kuracağız. Siz sadece hayal kurun, okuyun hayallerinizi gerçekleştirme Biz kimsenin diline dinine ırkına meshebine bakmadan insanı merkeze koyan hukukun üstünlüğünün hakim kılınacağı bir toplum için geliyoruz. Ben değil biz diyeceğiz sorunlarımızı birlikte işleyeceğiz.

TRABZONSPOR’UN HAKKINI İSTİYORUZ

Sevgili yüreğimin öbür yanı Trabzonspor’um sana yapılan haksızlığı söylemezsem kanım kurusun. Bizim ortak sevdamız, onunla ağlayıp onunla güldüğümüz sevdamız. Biz kimsenin hakkını değil bizim hakkımız olanı istiyoruz. Hayallerimizi sevinçlerimizi yarınlarımızı geri istiyoruz. Milyonlarca Trabzonsporlunun hakkının çiğnenmesine yürek razı olmaz. Çünkü sen mazlumsun. Biz mazlumların yanında olacağız dedik.

TÜRKİYE 1’DEN BÜYÜK

Kurduğunuz düzene çomak sokmaya geldik. Kalan son dişinizi kırmaya geldik. Cumhurbaşkanımız dünya 5’ten büyüktür diyor. Doğru diyor. Cumhurbaşkanımızın unttuğu bir şey var. Türkiye 1’den büyüktür. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Siyasetimiz dinleyen değer veren anlayan çözüm üreten olacaktır.

SONUNU DÜŞÜNMEDİM!

Bu kutlu davayı yükseltmek için canımızı dişimize takıyoruz. Hayatımda sonunu hiç düşünmedim. Sizlerdende böyle olmasını istiyorum. Sokakta önümüzü kesip ne olur diyenler var. Biz bu kutlu yola beraber çıktık asla yılmayacağız. Ben inanıyorumki Allah’ın dediği gibi inanacaksanız kazanacaksınız. Ben inanıyorum. Davam için vazgeçemeyeceğim yoktur. Samimiyetimle şunu söylemek isterim. 4-5 tane kongreye katıldım, vatan sevdasıyla buralara gelmişler, ne olur kucaklaşalım, kaybetmeyelim.

HER KESİMLE İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ

Cevat Başkanım burada bir kongrede beraber karşılaştık. Bana hatırasını anlattı genel seçimlerin birinde 174 bin oyla kaybettik dedi. Türkiye’de 174 bin sandık var. Bir kişi önemli. Herkese ihtiyacımız var. Sağcısı solcusu, alevisi sunnisi hep birlikte iktidara yürüyeceğiz. Biz iyilerin evine sizi bekleyeceğiz. Vatan meselesine en küçük halel getirmeyelim. Mustafa Kemal’in bize  bıraktığı mirasa ihanet etmeyelim. Bu dünyada ben yok biz varız.

'TRABZON'DA HEYECANA ŞAHİT OLDUM'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvaf Dervişoğlu “Bugün Trabzon’da umutlandım. Karadeniz’in heryerinde olduğu gibi Trabzon’dada heyecanın olduğuna şahit oldum. Bu kadar kısa bir zamanda bu kadar büyük bir işi sizlerden başka kimsenin gerçekleştiremeyeceğinide anlayın. Kasım ayında bir seçim oldu. Bir parti seçim oldu. Biz doğru bulmadığımız şeyler olduğu için yeni bir siyasi parti kurmak gereğinde olma içerisinde olduk.”

MİLLET EMRETTİ!

“Türkiye’de olan darbeler Avrupa’da yaşanmış olsaydı. Bir insanın 20 yıllık ömrü bu darbelerle geçmiş olsada, o ülkeye bir çok tımarhaneler kurulurdu. Biz milli manevi değerlerimizi korumak amacıyla İYİ Parti’yi kuruyoruz. Her partiden her farklı kesimden insanlar var aramızda. Biz böyle arzuluyorduk, çünkü bu millet böyle istiyordu. Bu millet farklılaştırmaktan müzdaripti bu olumsuzlukları arzulayan yoktu, millet İYİ Partililere emretti, sayın Meral Akşener’de millete uyarak İYİ Parti’yi kurdu.”

CUMHURBAŞKANI’NIN KURT İŞARETİ YAPMASI VE BAHÇELİ

“Milli Duruşun temsilcisi olduğunu söyleyenlerde var bizim ayrıldığımız partinin içerisinde. Az önce bir arkadaşımız bir video getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurt işareti yapıyor. Hani milliyetçilik ve ülkücülük sadece MHP’de yapılırdı. İYİ Parti yapınca zorunuza gidiyor AK Parti yapınca bir şey olmuyor mu? Bana hak olarak görmediğini bana hak olarak görüyorsan seni samimi bulmuyorum. Bunu söylediğimizde kıyamet kopuyor.”

APO’YLA İTTİFAK YAPIN!

İstediğin ittifakı yapabilirsin saygı duyarım. Ben senin en büyük siyasi rakibinle dost olmanın bana dost ve arkadaş olmanı söylersen, iki gün önce sövdüğün ile ittifak kurarsanız sonrada bana cümbüş ittifakı kurun Fetullah Gülen ile ittifak kurun PKK ile ittifak kurun derseniz kurmuş olduğunuz ittifakın Cukka itifakı olduğunu söylerim. Ittifakı korkaklar yapar, bizim ittifakımız aziz Türk milleti iledir. Sonra Vatikan’a gidin Papa’yla İmralı’ya gidin Apo’yla ittifak yapın.

TRABZON LİMANI, ÇİMENTO FABRİKASI…

Trabzon’u geziyorum dünden beri herkes eski Trabzon’u arıyor. Liman ne oldu özelleşti, çimento fabrikası ne oldu söküldü başka yere gidiyor. Diyorlarki kentin kimliğini kültürünü korayacağız. Kentin hatırasını korumayı bilmeyen adam kentin kültürünü nasıl koruyacak. Kentlerin anılarının korunması için bir proje başlattık. 

Konuşmaların ardından Olağan Kongreye Tek Liste katılan mevcut Başkan Hasan Saka yeniden Başkan oldu.

Hasan Saka’nın 52 kişilik yönetim kurulu, 9 kişi yönetim kurulu ve 12 kişilik üst kurul delegesi şöyle:

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELER:

Başkan : Hasan Saka

-Erkan Akbulut

-Yavuz Kahraman

-Naci Kadakal

-Zekeriya Akgül

-Serkan Faiz

-Metin Aktaş

-Sanem Çebi Bay

-Erdal Uzun

-Ali Kaptan

-Samet Salih Bekiroğlu

-Serdal Çakıroğlu

-Ümran Çelik

-Fatih Değer 

-Melehat Çepki

-Muhammet Al

-Konca Karabacak

-Hasan Basri Halis Çelik

-Kahraman Altuntaş

-Temel Aydoğdu

-Ahmet Çakır

-Reyhan Gayretli

-Enes Kepenek

-Osman Delioğlu

-Mehmet Ufuk Akdeniz

-Kaan Aydın Ataoğlu

-Yücel Hasan Çebi

-Tuba Karar

-Ahmet Refik Nuhoğlu

-Murat Kaynak

-Ümügül Çalık

-Cemal Reşit Hardal

-Hasan Keleş

-Kadriye Çoban

-Serkan Kıyak

-Aydın Kolomoç

-Muhammet Erkan

-Banu Yılmaz

-Bülent Kaymaz

-Uğur Kalfa

-Sezgin Oğul 

-Tahsin Yayla

-Metin Bulut

-Tülin Taşkın

-Aysen Aydın

-Azmi Kuvvet

-Nejdet Birinci

-Muhittin Boz

-Mustafa İşler

-Beytullah Kudu

-Seher Melek 

-Ali Atalar

-Hülya Mukul

DİSİPLİN KURULU

-BAŞKAN:Hüseyin Koloğlu

-Rahmi Çavdar

-Kemal Sofu

-Mustafa Yerişan Yılmaz

-Tülay Kurt

-Fikret Özkan

-Naci Ateş

-Atilla Sivrikaya

-Işık Karahaliloğlu

DİSİPLİN KURULU YEDEK

-Kasım Keleş

-Fatih Birinci

-Hamza Yerlikaya

YÖNETİM KURULU YEDEK

-Nuri Ertem

-Gülay Çapkunoğlu

-Serkan Kul

-Ekrem Seymenoğlu

-Fikrican Tütüncü

-Kamer Kadakal

-Müslüm Keleş

-Filiz Yamuk

-M. Hakan Üst

-Aynur Bahadır

-Pakize Sezen Yenenler

-Mahmut Erdin

-Ekrem Aytaç

-Öncü Nezir

-Mustafa Kodalak

-Hamdi Civil

-Kemal Reis

-Mehmet Bayram

-Şadiye Demirtaş

-Osman Altun

-Erdoğan Bayrak

-Mustafa Pehlivan

-Emine Murathan

-Yasemin Babul

-Hasan Özyurt

-Benan Yener

-Ekrem Aytaç

-Nurhan Ulusoy

-Özcan Uğur

-Ömer Fazlı Erdem

-Leyla Oğur

-Şeref Zengin

-Mehmet Nuri Okur

-Abidin İslamoğlu

-Şenol Yazıcı

-Temel Yılmaz

ÜST KURUL DELEGESİ ASİL

-Hasan Saka

-Erkan Akbulut

-Azmi Kuvvet

-Mustafa Küçükibrahimoğlu

-Abdülbaki Malkoçoğlu

-Selim Alp

-İbrahim Türk

-Fuat Gözaçan

-Muhammet Erkan

-Duygu Keleş Aydın

-Erdoğan Karahaliloğlu

-Gündoğdu İskender

ÜST KURUL DELEGESİ YEDEK

-Baha Kurt

-Banu Yılmaz

-Fatih Değer

-Murat Keleş

-Mehmet Salih Akgün

-Seher Melek

-Serkan Kul

-Ekrem Seymenoğlu

-Serkan Faiz

-Yücel Hasan Çebi

-Muhammet Al

-Cemal Reşit Hardal