İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun,
Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu ve parti yöneticileri ile birlikte Çömlekçi'ye giden Milletvekili Örs, ilk olarak mahalle muhtarı Yusuf Alhan'ı ziyaret ederek  mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı. Örs, kentsel dönüşüm nedeniyle yıkım işlemlerinin devam ettiği alanda incelemelerde bulunarak, çalışmaları yerinde izledi. 

TAŞBAŞI ESNAFI KADERİNE TERKEDİLMİŞ... 

Örs ve beraberindeki heyet daha sonra Taşbaşı esnafını ziyaret ederek, esnaflarla görüştü, onların talep ve şikayetlerini dinledi. 

Örs burada yaptığı açıklamada "Taşbaşı yokuşunda bulunan esnaflarımızı ziyaret ettik. Ne yazık ki, tarihi Taşbaşı Çarşının eski canlılığı kalmamış. Şehrin en hareketli yerlerinden olan Taşbaşı sessizliğe bürünmüş, Taşbaşı hüzünlü, esnafı kaderine terkedilmiş" dedi. 

ESNAF DERTLİ: "ÖNCEDEN AKMASA DA DAMLARDI, ŞİMDİ HİÇ DAMLAMIYOR..." 

Örs, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Çömlekçi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sonrası şehrin doğu ilçelerine çalışan dolmuş duraklarının kaldırılması ve anayol kavşak girişinin de kapatılması sonucu tarihi Taşbaşı esnafımız çok zor günler yaşıyor. Esnaflar kimi zaman siftah yapamazken kimi zaman da oldukça az iş yapıyor. Dolmuş durağı kaldırıldı, kavşak kapatıldı. Taşbaşı yokuşu adeta çıkmaz bir sokak haline geldi. Görüştüğümüz esnaf arkadaşlarımız, 'daha ne kadar devam edebiliriz. Dükkanımızı bu şartlarda daha ne kadar açık tutabiliriz, ne kadar daha dayanabiliriz bilmiyoruz. Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle zaten zor durumdaydık. Şimdi can cekişiyoruz. Önceden akmasa da damlardı. Şimdi hiç damlamıyor.' diyorlar." 

ESNAF MUHATAP BULAMIYOR... 

Açıklamasında esnafın çok zor durumda olduğunu belirten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs "Esnafa İşler nasıl diye sorduğumuzda perişan halimiz var diyerek dert yanıyor. Bir esnaf kardeşimiz pandemi döneminde iş yapamadığını ve bu süreçte kredi, kredi kartı derken 80 bin TL'lik bir borç yükü ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Bu insanlarımızın ayakta kalması lazım. Bu arkadaşlarımızın evleri var, aileleri var. Ödemeleri gereken faturaları var, kiraları var. Önceden borcu borçla kapattığını söyleyen esnaflarımız şimdi onu da yapamadıklarını ifade ediyorlar. İş yok, gelir yok ama borç ikiye üçe katlanmış durumda diyorlar. Buradaki esnaflarımız mağduriyetlerini anlatacak muhatap bulamamaktan şikayetçiler. Yaşadıkları mağduriyete ilişkin birçok kez ilgili kurumlara dilekçe verdiklerini ama sonuç alamadıklarını söylüyorlar. İlgilenileceği söylenmiş ancak ilgilenen olmamış. Geri dönüş yapılmamış. Buradaki esnafımız yetkililerin kendilerini dinlememesinden, dikkate alınmamalarından muzdarip. 'Bizleri muhatap alan yok' diyorlar." dedi. 

ALT GEÇİT TRABZON'A YAKIŞMIYOR... 

Örs, açıklamasında  liman kavşağında bulunan alt geçide de dikkat çekerek "Vatandaşlarımız liman kavşağında  bulunan alt geçitten de şikayetçiler. Bu alt geçite gittim, yerinde gördüm. Gerçekten içler acısı. Alt geçitteki pis korkulardan ve şehrimize yakışmayan görüntülerden dolayı vatandaşlarımız alt geçidi kullanamıyor. Orada görüştüğüm vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde alt geçit ve bölgenin tehlikeli olduğuu söylüyorlar. Bırakın bir kadını, bir erkeğin dahi geçemediğini ifade ediyorlar. Karadeniz Bölgesi'nin göz bebeği olan Trabzon'un merkezindeki bu alt geçit şehrimize yakışmıyor. Bu duruma acilen çözüm bulunmalı, temiz ve güvenilir bir geçiş sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.