Uzman Çavuşların Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma'nın belkemiği olduğunu vurgulayan Örs, "Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz" diyerek uzmanların beklentilerinin karşılanması gerektiğini söyledi. 

1986 yılından bu yana vatan aşkıyla görevini ifa eden uzman çavuşlar, özlük haklarının iyileştirilmesini ve kadrolu olmayı büyük bir umutla beklediklerini ifade eden Milletvekili Hüseyin Örs, "Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz" diyerek Türk Silahlı Kuvvetlerinde devamlılık arz eden kritik noktalarda görev yapan uzman çavuşlarımızın da sorunlarını bu vesileyle dile getirmek isterim. Sözleşmeli olarak görev yapan uzman çavuş kardeşlerimizin çalışma yönetmelikleri yok, izin yönetmelikleri yok, nöbet yönetmelikleri yok, sicil yönetmelikleri yok, sağlık yönetmelikleri yok.

Bunun yanında, uzman çavuş kardeşlerimiz orduevlerine giremiyorlar, kamplardan yararlanamıyorlar, lojmanlardan da ancak yüzde 5 oranında yararlanabiliyorlar. Mevcutları şu anda 180 bin olmakla beraber, sistemin değişmesiyle sayıları yükselmekte ancak mağduriyetleri de artmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonel yükünü de taşıyan sözleşmeli uzman çavuşlar bu muameleyi hak etmemektedirler. Bu kahraman yiğitlerimizin özlük hakları bir an önce teslim edilmelidir." dedi. 

Konuşmasının sonunda Uzman Çavuşların emekli olduklarında yaşadıkları hak kayıplarına da değinen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını şerefle taşıyan, 6000 sayılı Kanun mağduru Uzman Çavuşlarımızın yaşadığı mağduriyet var. 45 yaşına geldiklerinde, kanun gereği "Sivil memurluk yapsınlar, öyle emekli olsunlar." denilerek emekli yapıldılar. İ

çlerinden 3 bini emekliliklerine iki ay kala -uzman çavuş yerine- sivil memur yapılıp bu şekilde görevlerini tamamladılar. Emeklilik sürelerini tamamlamak için yapmak zorunda kaldıkları birkaç aylık sivil memurluk nedeniyle en alt kademeden sivil memur statüsünde emekli olmak zorunda bırakıldılar. Bu nedenle, bu kardeşlerimizin de mağduriyetleri söz konusudur. Bu mağduriyetlerin ve kayıpların giderilmesi hususunu yüce Meclisimizin takdirine sunuyorum." diyerek sözlerini tamamladı.