Millet İttifaki Of mitinginde bir konuşma yapan ve 31 Mart seçimlerinde  sadece yerel yöneticilerin seçileceğini vurgulayan Örs; "31 Mart’ta cumhurbaşkanı ya da milletvekili seçmeyeceğiz. Sistemi de değiştirmeyeceğiz. Şehrimizi, ilçelerimizi yönetecek olan belediye başkanlarını ve meclis üyelerini; mahalle ve köylerimizde de muhtarları seçeceğiz. Yapay gündemlerle, algı operasyonları ile halkın sıkıntılarını görmezden gelenlere millet itibar etmiyor" dedi.

Aslolanın millet olduğunu kendilerinin sadece vekil olduğunu söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs; "Bugün sizlerin verdiği destek ile meclisteyim. Yakamdaki rozeti bana sizler taktınız. Bu rozetin sahibiz sizlersiniz. Ben vekilim,  aslolan sizlersiniz." dedi. 

Konuşmasının sonunda tüm Trabzon'un vekili olduğunu söyleyen Dr. Hüseyin Örs; "İYİ Parti'den seçilip Milletvekili olmuş bir kardeşinizim. Ancak hangi partiye gönül vermiş olursa olsun tüm Trabzon'un vekiliyim. Bizim dilimizde ayrıştırmak, kutuplaştırmak yok. Bizim dilimizde iftira yok, hakaret yok. Tüm Trabzon'u bir  bütün olarak kucaklayan, bütünleştiren sevgi diline ihtiyacımız var. Seçimler gelir geçer. Bu süreçte komşuluk ilişkilerine zarar vermeyecek şekilde hareket etmeliyiz." dedi.