61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-İYİ Parti Başkanlık Divanı, geçtiğimiz gün Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantıda, partinin taşra teşkilatlarındaki revizyon çalışmalarına imkan vermek ve yapılacak çalışmaları hızlandırmak amacıyla bütün il başkanlarının yönetimleriyle beraber istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı alındı. Alınan bu kararın ardından gözler Trabzon’a çevrildi. Son günlerde istifalarla gündeme gelen İYİ Parti Trabzon teşkilatının bu konuda alacağı tavır ile ilgili İYİ Parti Trabzon il Başkanı Azmi Kuvvetli 61saat’e açıklamalarda bulundu.

KAYBI GÖRDÜK!

Kuvvetli "Genel Başkanımız 24 Haziran seçimlerinden önce il başkanlarının önünü açarak, istifa edip milletvekili aday adayı olabilirler diye bir beyanı oldu. Bu doğrultuda da 50’nin üzerinde il başkanlarımız istifa ederek aday adayı oldu. Bunlardan bir kısmı milletvekili oldu, bazıları olamadı. Neticede teşkilatlar başsız kaldı. Belki onların yerine atanarak gelen arkadaşlar oldu ama neticede seçilen atanan il başkanları görevi bırakmasından dolayı bir boşluk oluştu. O boşluğun kaybını genel seçimlerde fazlasıyla gördük.” dedi. 

BİR KAÇ GÜNE KESİNLEŞECEK!

Alınan kararın doğru olduğunu ifade eden Kuvvetli "Önümüzde bir yerel seçim var bu yerel seçimlerde teşkilatların daha dinamik, daha organize olmuş şekilde gidilmesine inanıldığı için böyle bir karar alındı. Bu karar yerinde bir karar, doğru bir karar ve yerinde bir karar. Bize o kararla ilgili yazılı olarak gelen bir bilgi yok. Ama geldikten sonra bende teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın Bey ile görüşeceğim. Aldıkları karar doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağım. Bu süreç devam ediyor, işliyor bir kaç gün içerisinde neticelenir.” İfadelerini kullandı.

SİYASİ NEZAKETSİZLİK

Kuvvetli son olarak Demokrat Parti GİK Üyesi Ali Akar’ın İYİ Parti ile ilgili “Dağ fare doğurdu. Yeni bir MHP doğdu” şeklinde eleştiri getirmesine tepki göstererek "Ali Akar’ın dedikleri bizi çok bağlamıyor. Parti dışında, partiyi bilmeden, parti içerisinde olanları bilmeden dışarıdan bir parti hakkında böyle şeylerin söylenmesini siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Doğru bulmuyorum. Bu çok ayıp bir şey.” diye konuştu.