61SAAT HABER SERVİSİ

İYİ Parti Trabzon teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Trabzon Meydanı’nda bir araya geldi.

ÇOK SAYIDA KATILIM OLDU
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Trabzon yönetim kurulu üyeleri, teşkilat mensupları ve çocuklar katıldı. Çelenk bırakma töreninin ardından İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs konuşma yaptı.

EVRENSEL DEĞERLERE KAVUŞULDU
Burada konuşan İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “29 Ekim 1923; tam bağımsızlığa duyulan özlemin, geleceğe bağlanan ümidin, milli egemenliğe beslenen tarifsiz sevdanın başlangıç noktasıdır. Bunun içindir ki; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türk milletinin en önemli ve en anlamlı günüdür. Çünkü bugün Cumhuriyet ilan edilmiş ve yüce milletimiz Cumhuriyet yönetimiyle birlikte esasen özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi en temel insan haklarından olan evrensel değerlere kavuşmuş, bu değerleri özümseyerek yaşam biçimine dönüştürmüş, modern yaşamını sürdürmeye başlamıştır. Modern bir cumhuriyet var etmeyi başaran Türk milleti, pek çok topluma ilham kaynağı olmuştur. 

97 YILI GERİDE BIRAKTIK
Muazzam bir mücadele azmi, kararlı bir irade, hayranlık uyandıran bir milli şuurun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti 97 yılı geride bırakmıştır. Atatürk ve arkadaşları, aziz şehitlerimiz, gazilerimiz verdikleri destansı mücadeleler ve kazandıkları zaferlerle Cumhuriyeti Türk milletine armağan etmişlerdir. Bu nedenle atalarımızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetin anlam ve önemini çok iyi kavramak, Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine canımız pahasına sahip çıkmak, onları koruma görevimizi hakkıyla yerine getirmek en önemli sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ilk Cumhurbaşkanı ve ‘benim en büyük eserim Cumhuriyettir’ diyen büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatları baharında  toprağa düşen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Başta Trabzonlu hemşerilerimin olmak üzere Yüce Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

ESKİDEN BAYRAMLAR DAHA COŞKUYLA KUTLANIRDI
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “Aramızda sadece partiden arkadaşlarımız değil çok değerli misafirlerimiz var. İl başkanımız günün anlam ve önemine dair çok güzel bir konuşma yaptı. Parti Grup Toplantımız vardı. Genel Başkanımız Meral Akşener ve Teşkilat Başkanımız Koray Aydın’ın hepinize selamı var. Önceden sokaklarda başka coşku vardı. İnşallah o eski bayramları kutlayacağımız Türkiye’de daha güzel işlerler daha güzel bayram kutlamalarıyla bir araya geliriz” dedi.

Konuşmaların ardından çocukların ve şehit babasının şiir okuduğu tören 10. Yıl Marşı ve sonrasında hatıra fotoğrafı çekilerek tamamlandı.