61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Trabzon’un 4 bir yanında gerçekleşecek olan seçimlerde sandık başında duracak üyeleri seçmeye başlayan siyasi partilerde seçim güvenliği içinde ekipler kurmaya başladı.

Seçim güvenliği konusunda 61saat’e açıklamalarda bulunan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli Trabzon’da sandıklarda usulsüzlük yapılamayacağını belirtip "Sandık güvenliği konusunda her dönem yapılan haksızlıklara, usulsuzluklara karşı biz önlemimizi aldık. Ben Karadeniz’de ve özellikle Trabzon’da sandıklarda hile amaçlı bir şey yapılabileceğini teşebbüs etseler bile onu yapabileceklerini düşünmüyorum. Ama Doğu ve Güney doğuda ki sandıklarla ilgili ciddi endişelerimiz devam ediyor.”  dedi.

Ortahisar’da avukatlardan kurulu ekip oluşturduklarını belirten "Biz Trabzon’da parti olarak tedbirlerimizi aldık, Trabzon’da bu manada ben bir şey olabileceğine ihtimal vermiyorum. Hükümetin, bu konuda nasıl hareket eder ne der onu göreceğiz, şuanki durumda biz tedbirimizi aldık. CHP ile, SP ile bu manada da toplantılar yaptık, sandıklarda en ufak bir hileye maal vermeyeceğiz. Ortahisar’da sandık güvenliği ile ilgili tamamı avukatlardan oluşan bir ekip kurduk onlar seçim günü sandıkları titizlikle takip edecekler.” diye konuştu.