61 SAAT HABER SERVİSİ-İYİ Parti Trabzon teşkilatındaki süre gelen krizlere bir yenisi daha eklendi. Trabzon İYİ Parti Kurucu il Başkanı Hasan Saka’nın geçtiğimiz günlerde partiden istifa etmesinin ardından başlayan sözlü atışmalara bir yenisi daha eklendi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan İYİ Parti Trabzon Başkan Vekili Muhammet Erkan'ın yazdıkları üzerine Hasan Saka’dan cevap geldi...

İYİ Parti Trabzon Başkan Vekili Muhammet Erkan şu şekilde açıklamalarda bulundu;

Partiden ayrılıp gitmişsin efendi hala gastroenterit olmuş anous gibi ortalıkta neden ötersin? Sen bugün eleştirdiğin kişiler tarafından il başkanı atandığını ve onların karşısında el pençe durduğun günleri ne çabuk unuttun efendi. Bizim abi dediğimiz kişilere sen “baba” dediğin günleri unuttuk mu sanıyorsun? Kurucu il başkanı olduğun partiye kaç kuruş katkı sağladığını bir anlat da bilelim egendi? Sen ofisindeki elemanın maaşını arabanın yakıtığı benzini, düğüne gönderdiğin çiçeği, sokakta dilencilere verdiğin sadakayı bile partiden tahsil etmeye kalktığını bir anlat da millet başkan görsün efendi. Yalan konuşma efendi. Yalan konuşma efendi? Seni görevden kimse almadı. Yönetimin seninle çalışmayı istemedi. Üç saat içerinde 69 tane yöneticin istifa dilekçesini verdiği için istifa etmek zorunda kaldın efendi.

Bu gün seviyesizce eleştirdiğin kişiler san milletvekili adayı olmanı teklif ettiklerini seninde düşüneyim kararımı vereyim dediğini ve sonra hanımım istemiyor aday olmamı dediğini neden gizliyorsun? Yalan konuşma efendi. Siyaseti bilmiyorsun. Bilmediğin için yönetimin tarafından istenmedin. Kendi seçtiğin yönetime aldığın 69 kişi kongreden sadece bir ay sonra sana karşı gelerek istifalarını vererek seni istifaya zorlamışlardı. Bu senin beceriksizliğin.

Muhammet Erkan'ın bu sözleri üzerine Hasan Saka şu şekilde cevap verdi; “İyi Parti Trabzon Kurucu İl başkanlığım sürecinde, partinin 1 kuruşunu şahsım adına haksız ve yersiz kullandığımı görenler,bilenler,duyanlar lütfen söylesinler.. Sekreterlikteki klima açıkken odanın klimasını açmayan,görevim nedeniyle şahsıma verilen hediyeleri dahi makamda bırakan biri olarak söylüyorum.. Aksini iddia edenleri ispata davet ediyorum. İspat edemeyenler şerefsiz,namussuz adi birer pisliktirler. İftiralarının bedelini onlara tek tek ödeteceğim.

Aynı iftiracılar yönetimin istifa ettiğini ve benim de bu yüzden istifa etmek zorunda kaldığımı söylüyorlar..
Önce divanı istifaya zorladılar,başaramayınca genel merkezden(ak saçlı)üyelerin istifası istedi. Yoksa hepinizi görevden alırız diye de eklemiş. Başarı ya da başarısızlık kriterlerine söyle bir bakalım ister misiniz?
Biz görevdeyken il binasını 13 bin kişiyle açtık ve teşkilatlanmanın %5’i bile tamamlanmamıştı.
Bizler görevden ayrıldıktan sonra tüm imkanları seferber ederek yaptıkları mitinge 3 bin 500 civarı katılım sağlandı.
Genel başkan il başkanları toplantısında 80 il başkanı ve genel başkan yardımcıları önünde şahsıma atfen sizin adınızın Hasan SAKA olması partimiz için çok önemlidir demiştir.
Kendilerine rakip gördükleri,hem Trabzon’da hem de genel merkezde çok sevilmemizi çekemeyenlerin,kısacası varlığımızdan korkan zavallıların iftiralarına karnımız tok bizim.
Şimdi..Mesnetsiz,seviyeden yoksun ve edep dışı iftiralarınızı ispata davet ediyorum.Ederlerse ben her şeye varım,onları sırtımda bile taşırım. 
Bu söylediklerimi ilçe başkanlarından,birilerinin adamı olmayan yönetim kurulu üyelerinden teyit edebilirsiniz.Kişi kendinden bilirmiş derler.
Hodri meydan hep birlikte sokağa çıkalım,ne demek istediğimi sahipleri,ayakçı takımı ve kuklalıkta Nirvana’ya ulaşanlar iyi anlamışlardır umarım..
Genel merkezden başlayarak Türkiye’nin herhangi bir ilinin teşkilatına Hasan Saka diye sormanızı tavsiye ediyorum.Bizlerin sadece Trabzon için değil,tüm Türkiye’deki İyi parti için ne anlam ifade ettiğimizi o zaman anlayabilirsiniz.
Yani demem o ki..
İtibarımın,adamlığımın zekatını versem size ağır gelir eminim!
Mhp hakikaten temizlenmiş,güzel kardeşlerimi tenzih ederim.”