61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Yüksek Seçim Kurulu, seçmen kütüklerini talep eden İYİ Parti’ye olumsuz cevap verdi. YSK gerekçe olarak ise, seçmen kütüklerinin yalnızca seçime katılma hakkı kazanan partilere verilmesini gösterdi.

KANUN NE DİYORSA ONU YAPTIK

YSK’nın kararı ile ilgili 61saat’e açıklamalarda bulunan İYİ Parti Trabzon il Başkanı Hasan Saka bütün şartları yerine getirmelerine rağmen YSK’nin seçmen kütüklerini vermediğini söyledi. Saka “Biz seçime girmek için olağan bütün şartları yerine getirdik. Şehirlerdeki kuruluşlarımızı gerçekleştirdik. Seçime gireceğimizi bildirdik. Kanun ne diyorsa onları yaptık.” dedi.

ÖNÜMÜZE ENGEL KOYACAKLARDIR.

OHAL döneminden dolayı böyle bir karar verilmiş olabileceğini söyleyen Saka “Yeni KHK’lar ile hukukun üstün olmadığı bir hukuk var. Mevcut kanunlara göre seçime girme hakkına sahibiz. OHAL’de olduğumuz için bu karar verilmiş olabilir. Gerekirse Anayasa mahkemesine gideceğiz. Bizim ABC planlarımız var. İktidar, hükümet önümüze engel koyacaktır. Ne koyarsa  hareket edeceğimiz bir planımız var.” diye konuştu.