61SAAT HABER SERVİSİ - İYİ Parti Trabzon İl Kongresi bugün Ganita’da yapıldı. Mevcut İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve İYİ Parti Trabzon eski Milletvekili adayı Tuna Taşkın’ın yarıştığı kongrede 433 kişi oy kullandı.

Oy kullananların 15’i geçersiz sayılırken mevcut İl Başkanı Azmi Kuvvetli 280 oy alarak yeniden İl Başkanı oldu. Rakibi Tuna Taşkın ise 124 oyda kaldı.

Kuvvetli seçimler öncesinde yaptığı konuşmada, "

Seçimlere geçmeden önce ise son kez İl Başkanı Azmi Kuvvetli konuştu. 
Kuvvetli, “Kıymetli dava arkadaşlarım, kişisel bir karar yüzünden burada değilim. Partide görev aldığım günden bugüne kadar  kimseyi ötekileştirmeden sadece kapılarımızı değil gönüllerimizi de herkese açtık. Bu anlayışı partide hakim kılmak ve sürdürmek için buradayım. İYİ Parti’nin İl Başkanı olarak Trabzonlu hemşerilerimin gönüllerini kazanmak için buradayım. 

Bizim İYİ Parti’deki siyaset anlayışımız; siyasi ahlakı, siyasi nezaketi, siyasi adaleti, fazileti liyakati ve siyasi üslubu bu partinin temel ilkeleri, temel erdemleri olarak siyaset üslubuna kazımaktır. İYİ Parti milliyetçi, kalkınmacı ve demokratik bir siyasi anlayışla Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk Milleti’nin ortak paydası olarak kabul etmektedir. Bizler bu mesuliyetimizin farkındayız. Bu anlayışı hakim kılacak sorumluluk sahibi kadrolarız.

Bugün yapacağımız kongrenin asla kaybedeni olmayacaktır. Kazananı ise Türk demokrasisinin son kalesi İYİ Parti olacaktır. Dolayısıyla kongrede seçimi kazanacak aday; bunu bir zafer değil, iktidar yolundaki mücadeleye bir başlangıç olarak görmelidir. Türk siyaseti, ülkemiz ve milletimizin çok zor günlerden geçtiği bir dönemdedir. Çünkü adı konulmamış denge ve denetimden uzak ucube bir sitemle yönetiliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.