İYİ Parti Ortahisar Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan bir pazar yeri için flaş bir iddia ortaya attı.

Kendisine gelen bir iddiayı değerlendiren Çakıroğlu, ''Millet için değil, millete karşı'' başlığı ile bir yazı yayınladı. İşte Çakıroğlu'nun açıklamaları...

Millet için değil millete karşı

Maçka’dan bana ulaşan bir kardeşim, ‘’sesimiz ol’’ dedi. ‘’30 yıldır pazar yeri olarak kullanılan sokağı belediye başkanı değiştirmek istiyor. 4 yıldır mücadele  ediyoruz ancak sona geldik. Belediye esnaf ile anket yaptı, görüş aldı, kimse kalksın istemiyor. Cadde esnafı bugünkü ekonomik ortamda zar zor ayakta durmaya çalışırken belediye başkanının bu tutumu işleri daha da zor hale getirmekte, ayrıca caddede yapılan alt yapı kazı çalışmalarının uzun süredir sonuçlandırılmaması, esnafı yağmurda çamura, güneşte toza boğmaktadır.’' dedi.

Biz de araştırdık tabi, Maçka’da pazar yerine uygun bu cadde kadar etrafına katma değer sağlayan başka bir yer tespit edemedik. Kaldı ki Başkan’ın da gösterdiği bir yer henüz yok. Caddede ayda dört kez kurulan pazarın mevcut sabit cadde esnafına ekonomik olarak katkı sağladığını da tespit ettik. Bu pazardan şikayetçi olan cadde sakini de yok. Olay biraz siyasi çıktı. Şehit Astsubay Halit Avcı Caddesi’nde esnaflık yapanların büyük çoğunluğu mevcut başkana muhalif dediler. O da bunu bir hesaplaşmaya dönüştürdü. Amaç esnafı pes ettirmek ya da kendi taraftarı yapmak… Bugün esnafa destek olan pazarı kaldır yarın da pazarcının önüne tanzim satış aracını yerleştir. 

Ülkedeki AKP siyasetinin ya da siyasi zihniyetinin mikro tipi yani. Küçük bir yansıması. Millet için yapılan, yapılması gereken siyaseti, millete karşı, milletin aleyhinde yapma uğraşı.

Gönül belediyeciliği o kadar havada kalan bir laf ki… Kimsenin milletin gönlüne girme derdi yok. Milletin fikrini almak ise sadece görüntü, gösteriş…

Tabii ki her yerde olduğu gibi Maçka’da da bu mağduriyetin ve siyasi hesap uğruna milletle çatışmanın karşısında olacağız. 

Dileğimiz ise milletin bunlara verdiği gücün; ‘’ülkede ve yerde’’ millete karşı kullanıldığını görmesi ve desteklerini bunlardan çekmesi...