61SAAT HABER SERVİSİ - İYİ Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Yomra’da Avrasya Üniversitesi ile Yomra Belediyesi arasında yaşanan arazi meselesiyle ilgili açıklama yaptı. 
Arazi meselesinin son günlerde kamuoyunu ciddi şekilde meşgul ettiğine dikkat çeken Çakıroğlu, “Son günlerde kamuoyunu ciddi manada meşgul eden bir arazi kavgası vardı. Yomrada bir arazi, üzerinde hak talep eden bir özel üniversite ile mülk sahibi Yomralıların hakkını korumakla yükümlü Yomra Belediyesi arasındaki kavga.
Taraflar o kadar duruşlarından emindiler ki, ne Vali tanıyan kaldı, ne Kaymakam ne de Devlet.
Yomra Belediye Başkanı olan kardeşimizin ciddi ve net duruşu, "Yomralıların hakkını kimseye yedirmem" diyerek kamuoyuna yansıttığı kararlılık bizi de mutlu etti ve olaya müdahil olduk” dedi. 

DURUŞLARDA AKSİ YÖNDE SEYRETMELİDİR
Konuyla ilgili ara bulucu Salih Cora’nın arabuluk görevi üstlenmesi sonrasında dün yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Çakıroğlu, “Bu tarz yerler kişinin keyfine ya da arabulucunun telkinine göre el değiştirecek yerler değildir.
Kanuni dayanağı, yetkili kurulların kararı, onayı ile tahsisi yapılacak bir arazi iki kişinin uzlaşmasıyla bölüşüldü.
Yani, bizim sahiplenmemiz boşunaymış demiyorum ama "Yomralıların hakkını yedirmem" söylemi siyasi şov, ikbal hesabı ve siyasi gelecek teminatıymış..
Yanında nasıl haklının oluyorsak hatta parti üst organları nasıl yanındayız mihvalinde resim kareleri paylaşıyorsa aksi durumda söylemler gibi duruşlarda aksi yönde seyretmelidir.
Bugün arabulucuya methiye düzen bir açıklama yaparak Yomralıların 20 dönüm arazisini nasıl peşkeş çektiğini açıklayan Belediye Başkanı ya bugün suç işlemiştir ya da dün suç işlemiştir” ifadelerini kullandı. 

YOMRALILAR, RAZI OLACAK MI?
Çakıroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Bunu bir sonraki dönem gerçekten dirayetli ve Yomralıların hakkını kimseye yedirmeyecek bir Belediye Başkanı seçilirse ancak görebiliriz.
Yomralıların bu hakemin hükmüne razı olup olmadıklarını da zaman gösterecektir.
Bilmiyorum ama merak ediyorum..


Kuyuya inen öğretim üyeleri, Belediye Başkanına galez hakaretler eden bir sekreter, "konuşalım"    diyerek esasen geri adım atacağını gösteren Başkanı, totalde nahoş olan birçok şey de "fifti fifti" bölüşüldü ve orada da bir uzlaşı sağlandı mı..?
Önceki gün, "bir kanun çıkartıp yeri üniversiteye tahsis ederiz" diyen,
Dün, "hukuka aksetmiş bir durum, konuşmak doğru olmaz" diyen,
Bugün, "devletin,milletin  arazisini , milletin malını ,1 sana 2 bana diyerek küpteki altınları dağıtan Davaro filminin başrolü Şener Şen gibi bölüştürme hakkını kendinde kişinin hakemliğine Yomralılar razı olacak mı..?
Hangi hukuksal dayanak ile uzlaşının tarafları millerin malını bölüştürmüşlerdir..?
Soru çok ancak sanırım siyasete ve siyasilere, siyasilerin bu tatz ak akçeli işlerine millet okadar alıştı kı, millet bunları okadar kanıksadı ki cevap bekleyen yok..
Verilecek cevabı olan var mı, onu da merak eden yok.
Bu yüzden "siyasette kadro ve kalite" vurgusu sık sık yapıyorum.
Toplum adına sorumluluğumuzun yanında, siyaset adına da mesuliyetimiz var ve bu alanda da milletin güvenini tesis etmenin uğraşını veriyoruz.
Dün, haklı ve yerinde duruşundan memnun olarak yanında olduğumuz arkadaşımızın bugün kendi ve keyfi kararını kabul etmemiz mümkün değildir”