Rize ve Artvin’de hakîm olan etkili sağanak yağışlar sele yol açtı. Yaşanan şiddetli yağışlar sonrası hayat iki ilde felç oldu. Rize'nin Fındıklı ve Artvin'in Arhavi ilçesinde derenin taşması sonucu birçok insan evlerinde, iş yerlerinde veya araçlarında mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar botlarla kurtarıldı.

Yaşanan felaketin ardından İYİ Parti de bölgeye doğru harekete geçti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, beraberinde İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Artvin ve Rize'de yaşanan sel felaketi sonrası bölgede incelemelerde bulundular.

“HASARLAR İVEDİ ŞEKİLDE KARŞILANMALI”

Bölgede inceleme yaptıktan sonra açıklamada bulunan ve bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten İYİ Partili Yüksel, “Ne yazık ki sel bir kez daha Karadenizimizde Rize ve Artvin’i vurdu. Hiç zaman kaybetmeden bölgeye geçtik. Bölgedeki vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı acıya şahit olduk, dertlerini paylaştık. Hasar çok fazla. İnsanlar evinden, işinden oldu. Bu vatandaşlarımızın hasarları ivedi şekilde karşılanmalı ve insanlarımız kendilerini yalnız hissetmemelidir.” dedi.

“YALNIZCA DOĞAL AFET DEĞİL BU SİYASİ VE BEŞERÎ DE BİR AFETTİR”

İYİ Partili Yüksel, selin özellikle Arhavi’de büyük hasara yol açtığına dikkat çekerek, “Bölgenin coğrafi yapısı ve iklimi belli. Geçmişten bugüne her yağışta yaşanan sorunlar birikerek bizleri bu duruma getirdi. Yıllardan beri yapılan uyarılara rağmen ne bölgenin coğrafi yapısı ne de iklimi dikkate alınmadı. Yanlış yere yanlış yapılaşma, düzensiz HES yapımları, dere ıslahının yapılmaması, rant uğruna doğa katliamına göz yumacak şekilde taş ocaklarının yapılması, ağaçların katledilmesi gibi 20 yıllık AKP iktidarına dair yaşanan her şey bu doğal afetin yalnızca doğal afet değil, siyasi ve beşerî bir afet olduğunu da gözler önüne sermiştir.”