TRABZON’UN Çarşıbaşı İlçesi’nde Jandarma ve Emniyet’in yaptığı operasyonlarda 371 kök dişi hint keneviri ele geçirildi. Kenevirlerden elde edilecek kubar esrarın değerinin yaklaşık 150 bin lira değerinde olduğu belirtildi.

Çarşıbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2014 yılının ilk 7 ayında 171 kök dişi hint keneviri ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından Fener Mahallesi’nde 68, Şahinli Mahallesi’nde 5, Gülbahçe Mahallesi’nde 39, Veliköy Mahallesi’nde 37 ve son olarak da Yeniköy Mahallesi’nde de 22 kök dişi hint keneviri ele geçirildi. Yine jandarma ile işbirliği halinde Büyükdere Mahallesi’nde operasyon gerçekleştiren İlçe Emniyet Müdürlüğü de 200 kik dişi hint keneviri ele geçirdi.

Çarşıbaşı’nda ele geçirilen hint kenevirlerinden elde edilebilecek kubar esrarın maddi değerinin yaklaşık 150 bin lira değerinde olduğu belirtilirken, Resmi Gazete’te yayınlanan son genelgeyle uyuşturucu ihbarı yapan ve yakalatanlara verilen ihbar ödülünün de yapılan operasyonların daha da başarılı sonuçlar doğuracağına dikkat çekildi.