Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 30-31 Mart 2013 tarihinde Samsun’da yapılacak olan Judo Grand Prix turnuvasına tüm Samsun halkını davet etti.

Yelken Kulüp’te düzenlenen basın toplantısına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Judo Federasyonu Sportif Direktör Bünyamin Er, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Kerami Gürbüz, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt katıldı.

30-31 Mart 2013 tarihinde Samsun’da gerçekleşecek olan Uluslararası Judo Grand Prix organizasyonu hakkında bilgi veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Samsun, her geçen gün spor organizasyonu konusunda önemli bir alt yapıya sahip olmaya başladı. Birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapabilecek alt yapıyı inşa etmek üzere yapımı tamamlanan 7 bin 500 kişilik spor salonu, 30-31 Mart tarihlerinde ilimizde gerçekleştirilecek olan Grand Prix’te kullanılacak ve ilk defa bu etkinlik ile Samsun’a ve spora hizmet etmeye başlayacaktır” dedi.

Judo Grand Prix’in dünya için önemli organizasyonlardan birisi olduğunu belirten Vali Aksoy, “Judo sporunda özellikle olimpiyatlara katılım barajının belirlenmesinde buralarda alınacak olan derecelerin büyük önemi vardır. Bu organizasyon dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştiriliyor ve ikinci ayağı da Türkiye’de Samsun’da gerçekleştirilecektir. Daha önce ilk ayağı Düsseldorf’da gerçekleştirildi. Daha sonra da Miami ve dünyanın çeşitli bölgelerinde bununla ilgili uluslararası organizasyonlar devam edecektir. Samsun’da gerçekleştireceğimiz bu organizasyon sadece bu yıl için ön görülen bir organizasyon değil, 4 yıl boyunca devam edecek olan bir organizasyonun bu ilk ayağıdır. Böylesine önemli bir organizasyona Samsun olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu konuda özellikle bu organizasyonun Samsun ilinde gerçekleştirilmesi konusunda katkıları olan Judo Federasyonumuzun değerli başkanına, Uluslararası Judo Federasyonu’na ve bu imkanları ilimize aktaran ve tesislerin yapılmasında büyük katkısı ve talimatları olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Turnuvaya 43 ülkeden yaklaşık 550 sporcunun katılacağını belirten Vali Aksoy, “Bu önemli organizasyonu Samsun'da güzel bir şekilde gerçekleştirmek için bütün kurum ve kuruluşlarımız ile iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Organizasyona katılacak olan ülkelere baktığımızda Amerika Birleşik Devletlerinden Hindistan’a kadar dünyanın farklı ülkelerinin yer aldığı bir organizasyonu Samsun’da gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Özellikle Samsunluları bu organizasyonun gerçekleşeceği 30-31 Mart tarihlerinde 7 bin 500 kişilik Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda olmaya davet ediyoruz. Bu tür organizasyonlara kentimizin göstereceği ilgi, uluslararası anlamda da oldukça büyük önem taşımaktadır. Bu boyutuyla herkesi bu organizasyonda olmaya davet ediyoruz. İlimizin tanıtımında da bu organizasyon önemli bir katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki süreç içerisinde yapılacak olan diğer uluslararası müsabakalarda, bu anlamda burada elde edilmiş olan derecelerde büyük önem taşıyor. Biz de Türkiye olarak Samsun’da yapılacak olan bu Judo Grand Prix’in her yaş grubunda 4 sporcu ile katılacağız. Bunlar bizim organizasyona daha yüksek oranda katılmamıza imkan sağlayacak ve 56 sporcu ile burada madalya arayacağız” şeklinde konuştu.

30-31 Mart 2013 tarihlerinde Samsun’da gerçekleştirilecek olan “Judo Grand Prix Samsun” organizasyonuna katılacak ülkeler, Türkiye, Ermenistan, Belarus, Brezilya, Rusya, İngiltere, Özbekistan, Avusturya, İtalya, Kazakistan, Fransa, Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İsviçre, Finlandiya, Kanada, Mısır, İspanya, Almanya, Hindistan, İskoçya, Tunus, Danimarka, Gana, ABD, Belçika, Moldova, İsrail, Hollanda, Kosova, Hırvatistan, Azerbaycan, Polonya, Sırbistan, Fas, Romanya, Moğolistan, Kırgızistan, Çin ve Küba.