Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen, neyzen İlhan Barutçu’nun yönetimindeki Tasavvuf Korosu’na neylerde; Prof. Dr. Ümit Uzman, Prof. Dr. Erhan Çapkın, Opr. Dr. Fatih Canyılmaz, Sayit Hatipoğlu, Ahmet Ziya Pektaş, Hüseyin Uzun ve Ahmet İpekçi, bendirde Hülya Barutçu, kanun ve tamburda Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri Murat Burçin Derçin ve Eylem Atılgan Derçin destek verdiler.

Hatice Öksüz, Ebru Ayhan, Tuğba Sırtkaya, Selma Karpuz, Ayşen Er, Ali Adanur, Dr.Ali Özkan, Zeki Kamber, Aydın Demir ve Bilgin Akyüz’ün de korist olarak yer aldığı programı Zülal Özçavdar başarıyla sundu.

Programda Tasavvuf şiirinin en önemli isimlerinden biri olan, 14.yy’ın ilk çeyreğinde Orta Anadolu havzasında doğup yaşamış bir Türkmen hocası, şair ve eren,  Allah sevgisini, aşk ve güzel ahlakla ilgili düşüncelerini, her türlü batıl inanca karşı, gerçek İslam tasavvufunu şiirlerinde işleyerek Türk-İslam birliğinin oluşmasında önemli vazifeler yapmış olan ünlü düşünür Yunus Emre’nin güftelerinden oluşan eserler icra edildi.

Programın sonunda gecenin mimarı şef neyzen İlhan Barutçu’ya, yoğun işleri arasından vakit ayırarak konserin yapılabilmesi için büyük özverilerde bulunan Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri Murat Burçin Derçin ve Eylem Atılgan Derçin’e başkan Ali Adanur, yönetim kurulu başkan yardımcıları Hatice Öksüz ve Zeki Kamber tarafından birer plaket takdim edildi.

Gecede bir konuşma yapan KA-FEM Başkanı Ali Adanur bünyelerinde TSM, THM ve Halkoyunları gibi üç birimi bulundurduklarını ve bunun yanında iki yıldır oluşturdukları tiyatro grubuyla çok güzel oyunlara imza attıklarını belirterek “Ney kurslarımız her yıl daha kalabalık bir şekilde devam ediyor. İlk kurduğumuz yıl Ney konseri yapmıştık. Sonraki yıl yine bir Ramazan ayında tasavvuf konseri düzenledik. Ama bu yıl daha profesyonel bir şekilde hazırlandık. Sağ olsun hocalarımız bize büyük destek verdiler. Üyelerimiz de böylesine anlamlı bir ayda tasavvuf konseri vermemizi bize sürekli iletiyorlardı. Bundan sonraki yıllarda da aynı etkinliklerimizi devam ettireceğiz” dedi.