Bir sanat ve kültür şehri olan Trabzon’da son aylarda çok güzel işlere imza atılmaya başlandı. Yıllardır bu şehrin sanat ve kültürüne hizmet eden müzik dernekleri yaptıkları birbirinden güzel konserlerle bir yandan vatandaşlara müzik ziyafeti sundu bir yandan da birbirlerine destek oldular.
Özellikle bu sezon salonlardaki doluluk oranı dikkat çekerken, tüm dernek başkanlarının ve şeflerinin konserlere icabet ederek meslektaşlarına destek vermesi Trabzon sanatı ve kültürü adına takdirlikti. Bu anlamda tüm başkan ve şeflere, bu işe gönül verenlere bir kez daha teşekkür etmek gerekir.
Programa gelecek olursak; iki bölüm halinde gerçekleşen THM konseri tek kelimeyle muhteşemdi. 
Eğitimci Eyüp Köse ve uzman hekim Canan Şengül’ün birlikte sundukları, şef Lütfiye Gamze Demirkır’ın nakış gibi işlediği konserde gerek koro, gerek sazlar gerekse de solistler hatasız bir performans sergilediler. Birinci bölümde Ali Adanur, Muhammet Okur, Seden Aksoy, Fatmagül Hatun Yıldırım ve Nida Kurt ikinci bölümde de Gökşen Orhanoğlu, Bilgin Akyüz, Çiğdem Sarı ve Mustafa Öztürk sahne aldılar. 
Programın sonunda gecenin mimarı şef Demirkır’a çiçeğini ve plaketini takdim eden dernek başkanı Ali Adanur son zamanlarda Trabzon’da derneklerin çok güzel çalışmalara imza attıklarını ve güzel bir birlikteliğin sağlandığına vurgu yaparak “Bizlerde bu akşam hocamız ve arkadaşlarımızla birlikte şehrimizin kültür ve sanat potansiyeline çok önemli bir katkı yaptığımızı düşünüyorum. Bizler kısıtlı imkanlarla sanat adına bir şeyler yapmak için buradayız. Bizim gibi diğer derneklerde aynı amacı güdüyor. Çok başarılı hocalarımız var. Birçok öğrenci yetiştirdiler. Artık şehrimizde bu isimlerin bir yerlerde yer almasını istiyoruz. Sanırım çok şey istemiyoruz. Kendi değerlerimize lütfen sahip çıkalım. Onlar gerçek bir değer.” diye konuştu.