Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nurcan Göç, icra komitesi ve kurul üyeleri katıldı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl kadın Girişimciler Kurulunun bütün üyelerinin büyük bir istekle faaliyetlerde bulunmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Burada esas amaç toplumda kadın girişimcilerin daha fazla ön plana çıkması ve ekonomik anlamda daha etkin olmalarını sağlamak. Kadın girişimcilerin bazı zorluklar yaşadıklarını ve zorlukları aşmak için ellerinden tutulması gerektiğinin de bilincindeyiz. Oda olarak kadın girişimcilere destek vererek daha fazla kadın girişimciyi iş hayatında görmek en büyük arzumuzdur. Şu andaki kurulumuz örnek bir kurul. İçlerinde çok fazla iş kadını var” dedi. Hacısalihoğlu, ekonomik sıkıntıların aşılması için daha fazla girişimciye ihtiyaç duyulduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Bizim ön plana çıkarmaya çalıştığımız konu e-ticaret ve dış ticaret. Dış ticaret özellikle son zamanlarda daha fazla önem verdiğimiz ve çalışma yaptığımız bir alan. Türkiye’de ilk kez oda olarak bizim yaptığımız 6 haftalık bir eğitim programıyla dış ticaret istihbarat uzmanları yetiştirerek dünya ile rekabette firmalarımıza yardımcı olmayı amaçladık. ABD ve Çin’in bu konuda önemli çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz ve biz de bu yönde önemli gördüğümüz bir adım attık. İlk grup olarak 23 kişilik ekip yetişti, onların bir kısmının girişimci olmaları konusunda hazırlığımız devam ediyor. Eğitimlerimiz sürecek. Ocak’ta yeni kayıtlar başlayacak. Bu elemanlardan faydalanmanızı öneririm.”

TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nurcan Göç, göreve geldikleri tarihten bu yana yapılan çalışmalarla ilgili kurul üyelerine detaylı bir sunum yaptı. Toplantının son bölümünde ise KOSGEB KOBİ Uzmanı Kürşat Mazlum, TKDK Uzmanları Gökhan Bayrak ve Murat Uzunali, kurumlarının sağladığı destekler konusunda bilgi verdi ve soruları yanıtladı.