61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Barosu tarafından “25 Kasım Kadına Karşı şiddetle Mücadele Günü” dolayasıyla Beşirli’den Meydan’a, “Keşanlı Kadınlar Direkyon’da etkinliği düzenledi. Kadınların oluşturduğu araç konvoyu Meydan’da son bulurken daha sonra Meydan Parkında bir basın açıklaması düzenlendi. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’da kadınlarla birlikte “25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü, İstanbul Sözleşmesi’ yazılı panonun önünde fotoğraf çektirirken ardından Baro Başkanı Sibel Suiçmez bir basın açıklaması yaptı. 


Meydan Parkında bulunan Atatürk Heykeli önünde yapılan basın açıklamasında etkinliğe katılan kadınlar adına konuşan Suiçmez, “Biz gücümüzü İstiklal Marşımızdan almaktayız. Bizler bugün 25 Kasım, Kadına Karşı Şiddeti Önleme Uluslararası Mücadele ve Dayanışma gününde, dünyanın her yerinde mücadele için, dayanışma için bir araya geldik. Maalesef, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın erkek eşitsizliği, kadına karşı ayrımcılık çocuğun cinsel istismarı, kadının cinsel istismarı artarak devam etmektedir. Bunu görmezden gelemeyiz. Bunu ortadan kaldırmak ise hepimizin ortak amacı olmalıdır. 
Eşitlikçi bir toplum yaşatmak elimizde. Kadın erkek eşitliğini sağlamak elimizde. Çocuğa cinsel istismarı, kadına cinsel istismarı engellemek elimizde. Bunu yapabiliriz. Kanunlarımız yeterli. Bakmayın siz bazılarının yetersiz demesine. Tam tersi… Kanunlarımız bu eylemleri yapanlara ceza vermeye yeterli derecede etkin” dedi. 
Kadınlar basın açıklamasının ardından ise müzik eşliğinde dans etti.