Edinilen bilgilere göre, Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir süredir başka bir kadınla yaşadığını iddia ederek kocasından ayrılıp farklı bir eve taşınan Habibe A.’nın(34), kocası Yaşar A.(34) tarafından ağır şekilde darp edildiği ileri sürüldü.

İddia göre, eşini terk ettikten sonra 3 çocuğundan en büyüğünü de yanına alarak Eskişehir’de farklı bir kadın ile yaşamaya başlayan Yaşar A., Kurban Bayramı dolayısıyla Samsun’un Ayvacık ilçesine ailesinin yanına geldi. Kocasının farklı bir kadın ile birlikte olduğunu öğrenen Habibe A. ise Ayvacık ilçesinde ailesi ile birlikte kaldığı evden ayrılarak kendi birikimleri ile Çarşamba’da yeni bir ev tuttu. Boşanma davası açan Habibe A., Kurban Bayramı’nın 4. Günü kocasının Çarşamba’da kendisine ait eve gelerek kendisini darp ettiğini iddia etti.

Yaşanan olay sonrası polise şikayette bulunan Habibe A., polis ekipleri tarafından evinden alınarak Çarşamba Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Aldığı darbeler sonucu kaşı açılan, yüzünde ve vücudunda darp izleri oluşan Habibe A., kocasından şikayetçi oldu. Yaşanan gelişmelerin ardında Çarşamba Emniyeti tarafından yakalan Yaşar A., ise adliyeye sevk edildi. Yaşar A.’nın 3 ay eşi ve çocuklarından uzaklaştırma cezası aldığı öğrenildi.

Kocasının evlilik dışı ilişkisini kabul etmediği için başına bunların geldiğini dile getiren Habibe A., yetkililerden yardım istedi. Ailesinden de herhangi bir destek göremediği belirten Habibe A. “Kendi birikimlerim ile bir ev tuttum ama param bitti. Hiç bir desteğim yok. Devletimin bana sahip çıkmasını istiyorum. Yaşanan olaylar çocuklarımın gözleri önünde oldu, çocuklarım da çok korttu. Yetkililerin bana sahip çıkmasını istiyorum” dedi.