Etkinlik kapsamında katılımcılara Karadeniz fındığından çikolata yapmayı anlatan Seyyare Sungur, kendi girişimcilik öyküsünü de katılımcılarla paylaştı. Çikolata firmasını kurmak için yola çıktığında ilginç tepkilerle karşılaştığını, zaman zaman kendisine girişiminin başarısız olacağına dair olumsuz telkinlerde bulunulduğunu anlatan Sungur, “Olumsuz telkinlere kulak asmadım ve yoluma devam ettim. Şunu açıkça söyleyebilirim ki; ne yaparsanız yapın ama yaptığınız iş, farklılıklar içersin, özgün olsun” dedi.

Sungur’un konuşmasının ardından gerçekleştirilen workshop çalışması katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Çalışmanın sonucunda yapılan çikolata ise katılımcılara ikram edildi.

Etkinliği takip eden TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kadınların girişimci olmasını her zaman desteklediklerini vurgulayarak, “Odamızda açtığımız girişimcilik kurslarına kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Destek alan projelerin büyük çoğunluğu da kadınlara ait” dedi.

TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, amaçlarının kadınlara piyasaya üretici olarak nasıl girebilecekleri konusunda bir fikir vermek olduğunu vurguladı.

Çikolata yapmayı öğrenen Zehra Altun da etkinlikten büyük bir keyif aldığını söyleyerek; “Kadınlar teşvik edilsin. Önleri açılsın. Bizlerin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Bugün burada olmak, bu etkinliğe katılmak beni son derece mutlu etti” dedi.