Trabzonlu kadınların her zaman yanında olduklarını ifade eden Bayan Kızılcık, kadın derneklerinin yaptıkları çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti.

Kadınların toplumun her alanında aktif rol oynaması gerektiğini kaydeden Bayan Kızılcık, “Kadınlarımız tarafından kurulan derneklerimizi sonuna kadar destekliyorum. Bu bağlamda Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi’ni ziyaret ediyorum. Karadeniz kadının sorunları ve çözüm önerilerini dernek üyelerimiz ile burada tartıştık. Karadeniz kadınımızın yanında olarak, onların her alanda aktif rol almalarını istiyoruz” dedi.



Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi Başkanı Saraç, kadınlar olarak böyle duyarlı bir bürokrat eşinin yanlarında olduğunu görmenin kendilerine güç verdiğini ifade ederek, “Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık’ın ziyaretleri bizi son derece memnun etmiştir. Kendileri sürekli görüşüyoruz. Bugünde Trabzon kadının sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüştük. Kendisinin bizim yanımızda olduğunu görmek, bize büyük güç veriyor. Bundan sonrada görüşmelerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bayan Kızılcık, dernek başkanı ve üyeleri ile kadınların sorunları ve çözüm önerileri hakkında uzun süre görüştü.