CHP Trabzon milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Kadir İnanır’ın başrolünü oynadığı “Elveda Katya” filminin setini ziyaret etti.

Çekimlerin yapıldığı Ortahisar mahallesindeki eski hükümet konağı binasına gelen Volkan Canalioğlu ile Kadir İnanır arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Canalioğlu’nu karşısında gören Kadir İnanır, “Volkan abi” diye hitap ettiği Canalioğlu ile uzun süre sohbet etti.

Kadir İnanır, arkadaşlarının yüzde 80’inin Trabzonlu olduğunu belirterek, “Benim Babam Trabzonludur ve arkadaşlarımın çoğu Trabzonludur. Bu kente karşı farklı bir sempatim ve sevgim vardır. Bu filmi Trabzon’da çekmekle baba toprağım olan kültür ve sanat kenti Trabzon’a bir hizmet vermek, tanıtımına katkı sağlamak istedim… Ancak 15 gündür buradayım, henüz bir yetkili gelip de bana burada ne yapıyorsunuz demedi. Bu kentin ileri gelenleri, yöneticileri nerede?” dedi.

Canalioğlu ise, “Sizler Trabzon’umuzun tanıtımına katkı sağlarken sanıyorum bu kentin Belediye Başkanı da her zamanki gibi kayıplarda. Siz bu kenti tanıtırken onlar ise her zaman yanınızda olmalıydı” diye konuştu.
İnanır, “Trabzon’un adını temize çıkarmak benim görevimdir. Bu kentin yöneticileri de bu tür sanat etkinliklerine destek vermek zorundadır. Çünkü biz bu kentin tanıtımına katkı sağlarken, üzerinde oynanan oyunları da yok etmek için çabalıyoruz. Ama ne yazık ki, yanımızda bir tek yönetici göremedik… Bazı müdürlerin seyir amaçlı ziyaretleri dışında bizimle birlikte olduğunuz için size teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra resim sanatçısı Mehmet Hacıfettahoğlu, Kadir İnanır’a yaptığı yağlı boya tabloyu hediye etti.