Hekimoğlu Döküm Sanayi İcra Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu’nun  50 milyonluk projesinin DSİ’nin  ‘duvarına’ takılmasına sivil toplum kuruluşlarından tepki gelmeye devam ediyor.

Yaklaşık 2 yıldır çalışmaları sürdürülen ve 125 dönümlük bir alanda 50 milyon liraya mal olacak projenin ruhsatlandırma çalışmaları bir süre önce tamamlanan Trabzonlu işadamı Celil Hekimoğlu’nun 50 milyon liraya mal edeceği ve yaklaşık 600 kişinin istihdam edileceği ‘Lojistik ve Sanayi Bölgesi’ projesinin Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün dere ıslahı kapsamında yapacağı ‘istinat duvarı’na takılması olayında Celil Hekimoğlu’na bir destek de Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Adem Kahraman’dan geldi.

TRABZON’UN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJE

Trabzon Limanına 10 km mesafedeki, hem lojistik, hem de küçük orta ölçekli sanayi olacak şekilde 60 iş yerini içerisinde barındırması planlanan ‘Hekimoğlu Lojistik ve Sanayi Bölgesi’ projesinin Trabzon için büyük bir kazanım olacağını işaret eden Adem Kahraman: “Bu çapta büyük ve istihdam kapısı açan projelerin önü açılacağına, önlerine duvar örülüyor. Trabzon zaten yıllardan beri dört duvarın arasına sıkışmış kalmış bir şekilde ticaret hacmini arttırma gayretinde. Trabzonlu harici yatırımcılar Trabzon’u tercih etmiyor. Trabzonlu olup da batıya giden iş adamlarımız da var. Biz neden Trabzon’da yıllardır büyük yatırımlar yapmış ve şimdide böylesi önemli bir projeyle kente katkı sağlayacak Celil Hekimoğlu’na destek olacağımıza  köstek oluyoruz? Ortada çok büyük bir yanış vardır ve bu yanlış bir an önce giderilip sadece derenin kenarına değil tüm Trabzon’a örülecek o duvar için bir daha araştırılıp düşünülmelidir” açıklamalarıyla Hekimoğlu’nun yanında olduğunu belirtti.