61SAAT/HABER MERKEZİ-Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e meclisindeki ana muhalefet partisi sahip çıktı, Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatıması önerisini MHP Grup Başkanı Çakıroğlu destekledi. 

Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının elzem olduğunu belirterek ‘Burada en önemli konu şoför esnafının mağduriyetinin yanında Trabzon’un bugüne kadar yaşadığı ve yaşayacağı mağduriyettir. Bu iki konuda ortak akılla, STÖ’ler, yerel yönetimler ve esnafın görüşleri alınarak hayata geçirilmelidir’ dedi. 
Çakıroğlu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in bu önerisinde haklılık payı olduğu kadar Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş’ın da açıklamalarında haklılık payı olduğunu belirterek ‘Bir tarafta şehrini düşünen bir başkan, diğer tarafta sorumlu olduğu esnafını düşünen bir başkan. İki tarafında kendince haklı açıklamaları var. 
Fakat şu önemli bir gerçek ki, el birliği ile şehrimizi marka şehir, tarih şehri, kültür şehri görüntüsüne uygun hale getirme çabalarımız var. Bu noktada herkesi memnun ederek sonuca ulaşamayız. Tabi ki bende dolmuş esnafımızın zarar görmeyeceği bir çözüm üretilmesinden yanayım fakat şehrin daha fazla bu görüntüyle anılmasına, zarar görmesine de razı değilim. 
KESİNLİKLE KAPATILMALIDIR 
Bana göre de Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması gerekiyor. Bunu planlayacak olan Belediye’de Büyükşehir belediyesidir. Büyükşehrin öncelikle buradaki planının ne olduğunu kamuoyuna açıklaması gerekmektedir. Yoksa Trabzon gündemi gereksiz yere konuşmalarla enerji kaybetmiş olur. İcracı makam Büyükşehir ise en kısa sürede Büyükşehir Belediye Başkanımız veya ilgili daire başkanlıkları Kahramanmaraş Caddesi ile ilgili planlarını kamuoyuyla paylaşmalıdır. 
Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kahramanmaraş Caddesindeki Tevfik Serdar Kültür Merkezi’ni bulunduğu yerden taşımış ve burayı bir kent müzesi haline getireceğini ifade etmiş, hatta bu açıklamaları esnasında yakın çevresine Kahramanmaraş Caddesi’nin ileride cazibe merkezi bir cadde olacağını dile getirdiği yönünde duyumlar almıştık . 
O zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Gümrükçüoğlu’nun da aklının bir kenarında burayı trafiğe kapatmak var. Fakat bunu ne şekilde yapmayı düşündüğünü kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz. Eğer yok ise o alan minibüslerle cazibe merkezi haline gelmez. Bunu herkes biliyor.
Burada iki tarafta ‘Kapatacağım, kapattırmayacağım’ tartışmasından bir adım öteye geçmelidir. 
Kahramanmaraş Caddesi trafiğe kapatılsın tamam, fakat meydana gelecek o kadar araç nereye gidecek.  İnsanlar toplu taşıma araçlarına nasıl ulaşacak. 
5 yıldızlı otele gelen müşteri nasıl oteline girecek. Veyahut Trabzon’un en kapsamlı 3 otoparkına vatandaş nasıl ulaşacak. Bankalara gitmek isteyen vatandaş aracını nereye hangi otoparka çekecek. İşte tüm bu soruların yanıtlanması sonrası trafiğe kapatılma meselesi tartışılmalıdır. 

BELEDİYE 7.8 MİLYONU NEREYE HARCADI 
Benim konuyla ilgili 2 farklı önerim var. Bir tanesi İstanbul Taksim’de yapılan alttan geçiş ve depolama alanları gibi Maraş alttan geçilerek vatandaşların asansör ve merdivenlerle Kahramanmaraş Caddesi’ne çıkmasının sağlanması. Bu oldukça masraflı ve kapsamlı bir proje olacaktır. Fakat imkansız değildir. Bu şehir 5 yıldızlı oteli için aylarca o yolun trafiğe kapatılmasına sabretmişse, şehrinin geleceği için bu çalışmaya da sabredecektir. 
Bu proje nasıl mümkün olur, tabi ki biz mühendis değiliz, oradaki kot farkı, yolun genişliği, uzunluğu, açısı buna müsaade eder mi? Bunu tam manasıyla bilemeyiz. Ama bu hem şoför esnafını hem de Trabzon’u mağdur etmeyecek modern bir proje olarak akıllarda dursun. 
İkincisi; Kahramanmaraş Caddesi’nin doğusunda, batısında veya kuzeyinde geniş bir alanın kamulaştırılarak, bu alanın PTT’den itibaren Kahramanmaraş Caddesi’ne ve Tanjant’a bağlantılarının yapılması. Kapatılacak yola da tek şerit ve özel kartlarla geçiş hakkı verilmesi. Bu projeyle aynı paralelde Trabzon İl Özel İdaresi’nin eski binasının komple yıkılarak katlı otoparka çevrilip, meydanda işi olan vatandaşların bu otopark ile ihtiyaçlarını gidermesi. Buranın masrafı da Trabzon’da inşaat ruhsatlarından toplanan otopark ücretleri ile karşılanabilir. Trabzon'da son 5 yılda 7.8 milyon TL belediye tarafından vatandaştan otopark ruhsatı parası olarak alınmıştır. Bu gelirlerin yıllardır nerelerde kullanıldığı da kafalarda soru işaretleri yaratmaktadır. 
Bizim Kahramanmaraş ile ilgili önerilerimiz bunlar. Partimiz adına grubumuz adına da ilerleyen günlerde geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunup görüşlerimizi, önerilerimizi kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. 
Fakat ne olursa olsun bu işin ortak akılla çözülmesi taraftarıyız. Tüm tarafların görüşü alınarak bu iş çözüme kavuşturulmalıdır’ ifadelerini kullandı.