Yurt dışına marka temsilcilikleri oluşturmaya hazırlanan E.Ö.Ç Mimarlık şirketi bu kapsamda Miss Bikini Universe Litvanya güzelini Raimonda Gecaite ile sözleşme imzaladı.

E.Ö.Ç Mimarlık şirketinin tanıtımlarında görev alacak Gecatie imza sonrası açıklamalarda bulundu.

'TRABZON'A GİDİYORUM DEDİĞİMDE ŞAŞIRDILAR'

Trabzon’u değerlendiren Litvanya Bikini Güzeli Raimonda Gecatie “İlk kez Trabzon’a geliyorum daha önce iki kez daha Türkiye’ye gelmiştim. Trabzon’a baktığımız zaman önceki geldiğim yerlerden tamamen farklı.Danimarka’dan Trabzon’a gelirken havalimanında bilet kesen yetkili  Trabzon’a gittiğimi görünce neden Trabzon’a gidiyorsun orası çok turistik bir yer değil ilk kez birisini Trabzon’a gidiyorken gördüm. Bu bana oldukça ilginç geldi." diyerek ilginç anısını anlattı.

'GECAİTE İLE PROJEMİZİ TANITACAĞIZ'

E.Ö.Ç Mimarlık’ın sahibi Yüksek Mimar Emrah Ömer Çam ise Gecatie ile anlaşmasının ardından ise, ''Raimonda Gecaite kendisini yurt dışı temsilcimiz olarak çağırdık buraya kendisi Litvanya’da doğup Danimarka’da yaşamaktadır. Danimarka’da hayatını sürdürmektedir. Pek çok güzellik yarışmasında birincilik almıştır. Aynı zamanda uluslararası ilişkiler ve marketing üzerine hemde pazarlama üzerine master eğitimini devam ettirmektedir. Bugün burada bulunmasının sebebi Loft Park projesini tanımak firmamız hakkında genel bilgiler almaktı. Ve firmamızın yurt dışında yapacağı projelerde tanıtım varisi olarak görev alıp, ortak çalışmalar gerçekleştirmektir’’ dedi

Çam, ‘’Biz EÖÇ Mimarlık olarak bugüne kadar 1 Milyon metre kare ürün tasarımı yaptık, Türkiye’de 17 ilde yurt dışında 7 ülkede projelerimiz var. Fakat yurt dışındaki projelerimizdeki genel talepleri yerinde karşılayamadığımızdan dolayı, mesafe uzak olduğundan dolayı orada temsilcilikler açarak oradaki projeleri yerel takip etmek istiyoruz. Bu kapsamda da anlaşma imzaladık. Hem tanıtım elçiliği hem oradaki projelerimizi yürütücülüğü açısından bir çalışma yapıyoruz. Kendisi güzelliğinin yanında almış olduğu eğitimlerlede birlikte projelerimizin pazarlanması ve oradaki müşteriye ulaşması noktasında bize yardımcı olacak. Bu sayedede kendi networkuna kullanarak  güçlerimizi birleştirmeyi amaçlıyoruz. Ve benzer çalışmalarımız devam edecektir’’ ifadelerini kullandı.

'TRABZON'DA İLK AKILLI KONSEPTLE GERÇEK UYGULAMASI YAPILDI'

Çam ayrıca E.Ö.Ç Mimarlık bünyesinde Trabzon’un Kaşüstü Mahallesi’nde yapılan Loft Park Residance projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Çam şu ifadelere yer verdi;

‘’Toplamda 102 daireden  oluşan, bir artı birden altı artı bire kadar daire seçenekleri bulunduğu Trabzon’un ilk akıllı konseptle gerçekte uygulamasının yapıldığı projedir. Bunun yanında merkezi sıcak su sistemi vardır. Otel odası gibi siz 7/24 banyonuzda ve ya mutfağınızda sıcak su kullanabilirsiniz. Bunların yanında projemizsin içerisinde yerden ısıtma sisteminin yanında ilk defa bu projede yerden soğutma sistemi de vardır. Yani klima kullanmanıza gerek kalmayacak, kışın ısındığı gibi yazında serinleyeceğiniz sistem oluşturulmaktadır. Dairelerimizde hem deniz hem vadi manzarası bulunmaktadır. Güneşin ilerlemesi üzerine güneş salon ve mutfağa doğru doğarak dönerek yatak odası tarafına batmaktadır. Bu sayede pasif iklimlendirme çeşitlerinide kullanmaktayız. Gene Trabzon’da yaşanan sıkıntılardan biri park sıkıntısı bu park sıkıntısını çözmek için her daireye bir tane kapalı otoparkı tapusuna eklenti olarak veriyoruz. Aynı zamanda sosyal tesisimiz içerisinde saunası, Türk hamamı, şok havuzu, soyunma odaları, kreşi, mescidi, yönetme odası, fitnessine kadar her şey bulunmaktadır’’

'TELEFONUNUZDAN EVİNİZİ KONTROL EDİN'

‘’Düşünün sabah gidiyorsunuz evden 3 yaşındaki çocuğunuzu buradan kreşe bırakıp akşama kadar burada kalmasını sağlıyorsunuz ve cep telefonunuzdan bunları  sürekli izleyebiliyorsunuz. Akıllı ev sistemlerinden bahsetmiştim bu öyle bir şeyki cep telefonuyla birlikte evinizin dış kapısını dahi açabiliyorsunuz kilitleyebiliyorsunuz. Işıklarınızın kontorlünün sağlayabiliyorsunuz. Eve gelemeden oda ısıtabiliyorsunuz. Sesli  kontrol sistemi ilk kez bu projede kullanılmıştır. Ben geldim dediğinde kapı açılır, perdeler kalkar, ışıklar yanıp ev ısınmaya başlar. Ben gidiyorum dediğinizde perdeler kapanıp ışıklar kapanıp kapı kilitlenip suyu kesip  çıkmanız sağlanacak. Sesle birlikte tüm teknolojiyi kontrol edeceksiniz, Hatta çayı bile akıllı ev sistemleriyle demleyebileceğiniz bir özeliğe sahip, projemiz bu anlamda pek çok ilkleri barındıran bir proje hem mimari görselleştirmesi olarak hem içsel olarak bunları sunmaktayız’’

'DANİMARKA'DA BİLE BÖYLE PROJE YOK'

Loft Park Residence projesiyle ile ilgili kainat güzeli Gecatie ise ’’Projeyi oldukça ilginç buldum. Projenin içerisinde en çok ilgimi çeklen şey akıllı ev sistemleri, Danimarka’da bulunmama rağmen Danimarka’da böyle özellikte bir projeyle karşılaşmamıştım. Bu anlamda ad proje oldukça ilgi çekici geldi bana.  Tasarımı aynı şekilde modern ve farklı olduğundan dolayıda Danimarka için uygun olan bir proje olduğunu  düşünüyorum umarım benzer projeleri Danimarka’da gerçekleştirebileceğiz.  Aynı zamanda Danimarka’da müşteriler bularak bu projeleri gerçekleştirmek için çalışmalarda bulunacağız. Daha önce yapılış projelerini incelediğimde oldukça ilginç projelerin olduğunu gördüm. Bu projelerin Danimarka’da da yapılabileceğimizi düşünüyorum. Bu teknoloji olanağı oldukça yeni, bu teknolojinin kullanılmasıyla birlik pek çok müştreri ağına yayılmasını sağlayabileceğiz’’ dedi.