Karadeniz Teknik Üniverstesi Rektör adaylarından Hülya Kalaycıoğlu resmen aday. Zorlu Grand Hotelde düzenlediği basın toplantısında KTÜ Rektör adayı olduğunu açıklayan Kalaycıoğlu çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda kimsenin adayı olmadığını ve kimse tarafından yönlendirilmediğini belirtti.

28 yıldır Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde görev yaptığını söyleyen Kalaycıoğu, " Üniversitemizin, yüce bir amaca hizmet eden Rektörlük makamına adayım. Çünkü, Karadeniz Teknik Üniversitesinin bilimsel, sosyal ve kültürel yaşamına değer katmak amacıyla; evrensel, yenilikçi ve paylaşımcı yaklaşımla, çözüm odaklı, şeffaf, adil ve liyakate sadık hizmet anlayışı ve huzurlu bir ortamda yaşayacağımıza inandığım bu süreci meslektaşlarımla beraber yürütmek arzusuyla, başarılara götürecek bir yönetim sergileyeceğimi taahhüt ediyorum" dedi.

DR.HÜLYA KALAYCIOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Hedeflerinin bütün bileşenleri ile ortak paylaşım içerisinde 2023 yılında dünyadaki ilk 500 Üniversite içerisinde yer almak olduğunu belirten Kalaycıoğlu," Böylesine büyük bir misyona sahip olan üniversitemiz, günümüzde hak ettiği yerlerden çok uzaktadır. 2009 yılında Dünya Üniversiteleri arasında 1791. sırada yer alan üniversitemiz 2011 yılında ancak 2721'de, Ülkemizde ise 60. sırada yer bulabilmiştir. İşte bizim amacımızda KTÜ'yü dünyada ilk 500 Üniversite içerisinde sokmaktır" dedi.

Kalaycıoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin yüksek sıralara çıkmamasının nedenlerini şu ifadelerle belirtiyor;

"Akademik personelimizin başarılarından dolayı yeterince teşvik edilmemesi, gelirlerin yetersiz kalması, yönetim kademelerinde yeterince görev alamıyor olması, KTÜ'nün Teknik Üniversite çizgisinden kayması, Öğrenci sayımızın çok fazla olması, buna rağmen öğretim üye ve yardımcısı sayımızın yetersiz kalması, Laboratuarların yeni cihazlarla donatılmıĢ olmaması, YurtdıĢı desteklerin yeterli olmaması, Lojmanların yetersizliği ve dağıtımındaki sorunlar akademik motivasyonu olumsuz etkilemektedir."

KTÜ'de yaşanan bu sorunların çözümü için Rektör Adayı Kalayıcoğlu'nun hedefleri şu şekilde;

- Akademik yükseltmelerde, YÖK'ün atama kriterleri çerçevesinde hareket edilecektir. Şartları sağlayan personelin atamaları ivedilikle gerçekleştirilecektir.
- 18 Şubat 2011’de yürürlüğe giren döner sermaye gelirlerinin dağıtımı yönetmeliğine uygun olarak, birimlerin özelliklerine göre, gelir getirici projeler oluşturulacaktır.
- Yönetimlerin oluşturulmasında bilgi birikimleri dikkate alınarak yeni yüzlere fırsat verilecektir. Ve daha fazla kadın akademisyenlerimizin yönetim kademesinde yer alması sağlanacaktır.
- Ulusal ve uluslararası fonlardan ektin yararlanmaları desteklenecektir.
- Üniversitemizin yerel ve küresel projelerden daha fazla pay alabilmesi için BİLİMSEL PROJE OFİSİ kurulacaktır.
- Bilimsel yapılanmada uzman kurulların görüşleri alınacaktır.
- Uzmanlar kurulundan oluşan İmar ve Planlama Komisyonu kurulacak, tüm Kampusları kapsayacak yeni bir MASTER İMAR ve PEYZAJ PLANI hazırlanacak ve uygulanacaktır.
- HALKLA İLİŞKİLER OFİSİ kurulacaktır.
- Üniversitemizin web sitesi yenilenerek, Türkçe ve İngilizce içerik, kullanım kolaylığı ve veri güvenliği açısından standartlaştırılacaktır.
- KTÜ Matbaası KTÜ YAYIN EVİ haline getirilecektir. KTÜ-dergileri ve e-dergiler hayata geçirilecektir.
- Laboratuarların teknik personel ve modern cihaz ihtiyacı ivedilikle karşılanacaktır.
- KTÜ Fungaryum, Bilim ve Teknoloji Müzeleri v.b, kurulacak ve geliştirilecektir.
- Üniversitemizde merkezi bir AR-GE birimi kurulacaktır.
- Şehrin dinamik yapılarının yer aldığı ortak projelerle 57 yıldır kurulamadığı düşünülen Trabzon- KTÜ bütünleşmesi sağlanacaktır.
- TEKNOKENT’nin %100 doluluk oranına ulaşması sağlanacaktır.
- AR-GE ve İNOVASYON VADİSİ, Kuluçka ve Kümelenme Merkezleri kurulacaktır.
- SAĞLIK BİRİMLERİ KOMPLEKSİ Master İmar Planı doğrultusunda yapılandırılacak ve yeni yatırımlar kalıcı çözümlere kavuşturulacaktır.
- Tıp Fakültesi hastanelerinin eğitim açısından rolünün farkındalığının oluşturulması için, yetkili birimler ile makul çözümlerin arayışında olunacaktır.
- Hastane cirosu ve döner sermaye oranlarının artırılması için destek sağlanacaktır.
- Hastanemizde yatak sayısı arttırılacak, yeni bir çocuk hastanesi kurulacaktır. Hastaların diğer illere gönderilmeden tedavi edilmeleri sağlanacaktır.
- KTÜ Kanser Araştırma Merkezi gibi bölümlerin yapılanması ve gelişmesine hız verilecektir. Sağlık Merkezi haline getirilecektir.
- Hasta ulaşımını hızlandırmak amacıyla Helikopter pisti oluşturulacaktır.
- Hastane hizmetlerinin özel hastaneler düzeyine çekilerek vatandaşlarımızın kuyruklarda bekleme sıkıntıları giderilecektir.
- ihtiyaç analizi yapılarak kaynak kullanım ve dağıtımı adaletli bir şekilde sağlanacaktır.
- E-kampüs süreci başlatılacaktır.
- Ders program ve içeriklerinde dünya standartlarının yakalanabilmesi için kapsamlı bir proje başlatılacaktır.
- YÖK nezdinde yapılacak çalışmalarla öğrenci kontenjanları düşürülecektir.
- Öğrencilerimiz için burs imkânları arttırılacak ve ÖSYM kılavuzunda belirtilecektir.
- Başarılı öğrencinin KTÜ’ye gelmesini sağlamak için tanıtım programları geliştirilecektir.
- Bilim Yaz Kampları düzenlenerek motivasyon ve birikimler arttırılacaktır.
- Lisansüstü eğitim programlarına öğrenci kabul kriterleri revize edilecektir. Daha fazla alanda Lisansüstü eğitim programları planlanacaktır.
- İhtiyaçlar doğrultusunda özellikle hafta sonu MBA programları geliştirilecektir.

KISA VADELİ PROJELERİMİZ;
- Akademik ve idari personelimizin için, TOKİ ile anlaşılarak, uygun fiyatlı ve uzun vadeli ödeme planları ile modern KTÜ YAŞAM SİTELERİ oluşturulacaktır. Bu sitelerde; alternatif enerji ve atık dönüşüm merkezi gibi modern teknolojiler kullanılacaktır. KTÜ Kolej, KTÜ Kreş, KTÜ Çocuk Akademisi ve Hobi Merkezleri kurulacaktır.
- Trabzon Belediyesi, TTSO İŞKUR ve Sürekli Eğitim Merkezi(SEM), arasında gerçekleştirilecek anlaşmalar ile Sertifika programları gerçekleştirilecek ve sertifikaların ulusal ve uluslararası geçerliliği sağlanacaktır. Çalışan katılımcılar için eğitimler hafta sonu ve gece eğitim programları olarak düzenlenecektir. İlin gelişmişlik oranında hızlı bir artış kaydedilecektir.
- KTÜ Açık Öğretim Fakültesi kurulacaktır. Lisansüstü eğitimde etkin kullanımı sağlanacaktır.
- İlin en önemli sorunlarından birisi olan GÖÇ’ün önlenebilmesi için gelişmelere destek verilecektir.
- Trabzon’un etkin kurumlarından birisi olan Trabzon Spor ile Futbol Okulu çalışmaları başlatılacaktır.
- Trabzon’da yeni bir DEVLET ÜNİVERSİTESİ kurulmasına öncülük edilecektir.

KALAYCIOĞLU SORULARA CEVAP VERDİ


*Mevcut Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen'in şifaen açıklama yaparak bir adayı desteklemesini etik bulmuyorum. Hiçkimse etik bulmuyor. Ama Sayın Rektörümüz'de kendi görüşünü ifade etmekte özgürdür.
*Arkadaşlarım yazılı kağıdı okumaktan, akademik çalışmalara fırsat bulamıyorlar.
AKademik anlamda teknik çalışmalara destek vermeliyiz.
*Üniversitemiz teknik çizgiden kaymıştır.
*Şehirle bütünleşme sadece yönetim bazında oldu. Üniversite tüm organlarıyla Trabzon ile bütünleşmelidir.
Prof. Dr. İbrahim Özen'in desteklediği aday çok sevdiğim bir bilim adamı. Ona zarar verecek bir açıklama yapmayacağım.