61 SAAT HABER SERVİSİ-Danıştay'ın 8 Ekim 2013'te kaldırılan öğrenci andı için "Yeniden Okutulsun" kararı üzerine Memur-Sen’in 81 ilde yaptığı basın açıklamasına bir tepkide Türkiye Kamu-Sen Trabzon Temsiciliğinden geldi.

Memur-Sen’in "And uygulamasının Cumhuriyetimizle uzaktan yakından ilgisi yoktu. Dünyanın hiç bir gelişmiş ülkesinde çocukların içtimaya dizildiği, ırkçı sloganlar okutulan metinler göremezsiniz." açıklamalarına sert bir biçimde tepki gösteren Kamu-Sen Trabzon Şubesi meydan parkı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kamu Sen Trabzon il Başkanı Coşkun Dilber şu ifadeleri kullandı;

MEMURU PAZARLARLAR AMA…

Danıştay’ın öğrenci andı kararına ilk tepki gösterenler arasında birde adı memur sendikası olan ama yaptıkları sendikacılıkla bağdaşmayan bir kuruluş var. Bunlar iki yılda bir ortaya çıkar, memuru toplu sözleşmede pazarlar, sonra iki yıl boyunca ortalarda görünmezler. Yüzde 4+3,5 zamma imza atıp yüzde 24,5 enflasyona karşı gıkını çıkarmazlar Memurlar ek gösterge beklerken tek kelime edecek takati göstermezler.

TÜRK DÜŞMANLIĞI OLDU MU…

Dolar 7 TL’ye ulaştığında, alım gücünün korunmasına karşı bir tedbir önermezler. Mülakat denen kıyım sistemiyle hak yenirken sus pus olurlar. Aileleri parçalanmış sözleşmeli personel için kelime etmezler. Memurun , sözleşmelinin, emeklinin mağduriyetlerini sorun etmezler. Ek zam istemeye hiç cesaret edemezler. Kısaca memur sorunlarına karşı kafalarını kuma gömer ama iş, Türk düşmanlığı oldu mu, girdikleri delikten fırlar, 81 ilde basın açıklaması yaparlar. Bunlar andımızı, Türkiye Cumhuriyeti ve devletimizin kurucu kadrosuyla hesaplaşmanın aracı yaparlar.

İHANET BAYRAĞINI KALDIRIP EN ÖNDE YÜRÜYECEKSİNİZ

Artık gerçeği görmenin zamanı gelmedi mi? Daha ne kadar devletimile, devletimizin kurucularıyla, Türklükle, milli kimlik ve birliğimizle sorunu olan bu zihniyete destek vermeye devam edeceksiniz? Konu memur olduğunda rahat koltuklarında kalkamayanlar, iş milli değerlerimize ve kavramlarımıza savaş açmaya geldiğinde ihanet bayrağını kapıp en önde meydanlara koşuyorlar. Çözüm sürecinin akiller, bölünme sürecinin yol başçıları, fetö’cülerin hamileri kimlerdi acaba? Milli ve manev, değerlerine önem veren tüm kamu görevlilerini artık maskesi düşmüş deşifre olmuş tescilli memur düşmanı bu yapılardan istifa etmeye ve konfederasyonumuz çatısı altında birlik olmaya davet ediyoruz.

TARİHE GEÇECEKSİNİZ!

Son yıllarda herkesin diline pelesenk olmuş “Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek miller diyorlar. Biz de soruyoruz o tek milletin adı yok mu? Neden adını koymuyorsunuz? Kimden çekiniyor neden gocunuyorsunuz? Bilinsin ki biz, milletinden gocunmayan, Türk olmaktan gurur duyan Türkoğlu Türkleriz… Gerekirse her sabah önce şehadet getirir, sonra çocuklarımıza andımızı okuturuz. Siz ise çocuklarımı Türk’üm doğruyum çalışkanım demesin diye eylem yapanlar olarak tarihe geçeceksiniz.