Coşkun Dilber, Gaziantep’te hain saldırı başta olmak üzere son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu vahşi eylemleri gerçekleştiren canilerin akıttıkları kanda boğulacaklarını belirtti. ‘Çünkü biz, dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız’ diyen Dilber, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle terörü, teröristi, destekçilerini ve milletimizin yaşama hakkı gasp edilirken susanları nefretle lanetliyoruz. Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi bölmeye, bizi bize düşman etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.”

Yıllardır terörle mücadelede yanlış yol ve yöntemler izlendiğini ifade eden Dilber, terör sorununun ‘Kürt sorunu’ olarak tanımlanmasıyla başlayan sürecin durumu bu hale getirdiğini savundu. Devlete sahip çıkmanın her Türk vatandaşının asli görevi olduğunu anlatan Dilber, “Ancak öfkemiz ve acımız gözlerimizi kör etmemeli, kardeşliğimize gölge düşmemelidir. Terörle mücadele, uzun soluklu, kararlı ve etkili olmalıdır. Suçlu cezasını çekmeli, yaptığının karşılığını almalı ve belasını mutlaka bulmalıdır. Bunun dışındaki her uygulama, teröre davetiye çıkarmak anlamı taşımaktadır. Devletimiz büyüktür ve terörü de terörün arkasındaki güçleri de alt edecek güce sahiptir. Gün yaşadığımız acı ve öfke ile sağduyumuzu kaybetme değil; gün birlik, beraberlik ve soğukkanlılıkla terörün kökünü kazıyacak adımları atma günüdür. Terörü alet olarak kullanan dış güçlerin oyununa gelme günü değildir.” ifadelerini kullandı.

Terörün kökünü kazımanın tek yolunun askeri olmadığı, bu tür oluşumlarla baş etmek için onların ekonomik, siyasi, askeri ve toplumsal desteğinin de kesilmesi gerektiğini vurgulayan Dilber, terörün yok edilebilmesi için alınacak ekonomik ve sosyal tedbirlerin sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle hayata geçirilmesinin de büyük önem taşıdığını söyledi. Terörle mücadele politikasının bir kez daha gözden geçirmesi gerekliliğini ifaden eden Dilber, terörü lanetlerken, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.