61SAAT HABER SERVİSİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla Kanada’dan çoğunluğu öğrencilerin oluşturduğu 203 kişi, Trabzon Havalimanı’na getirildi. Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait uçakla Trabzon’a getirilen öğrenci ve vatandaşlar, havalimanında sağlık kontrolünden geçirildi.

Uçağının Trabzon'a neden geldiği merak konusu olurken yaşanan olayla ilgili 61SAAT Gündem Özel programında Erhan Esaspehlivan perde arkasını anlattı.

Esaspehlivan şu ifadelere yer verdi:

''Bu uçak normalde Afganistan'a gidiyordu içiresinde Kanada'da eğitim gören Türk öğrenciler ve akademisyenler vardı. Türkiye yurt dışındaki vatandaşların ülkeye kabulünü açıklamıştı. Kanada’dan 212 Türk öğrencisi taşıyan uçak bugün Trabzon geldi. 212 yolcusu 2 bebek 5-6 tanede akademisyen vardı. yolcular Trabzon Büyükşehir Belediye otobüsleriyle Bostancı'da bir yurda yerleştirildi. Burada 14 gün boyunca karantina altında duracaklar. Bu yolcuların genelde Trabzon dışında olan Kanada ve çevresinde öğrenim gören öğrenciler getirildi. Neden Trabzon'a getirildiğine dair sorular sorulmaya başlandı. Bunlar bölge bölge olarak ayarlandı mesela Kıbrıs'tan gelen öğrenciler Mersin ilimize yerleştirildi ve orada karantinaya alındı''

Trabzon Erdoğdu'da salgın riski var mı? 3 bina karantinaya alındı, pozitif vakalar var