Program akışı esnasında, ‘adayınız kim’ sorusuna, 1.30 saat zaman diliminde 1621 adet E-Mail geldi. Canlı yayın esnasında program sunucusu Cenk Yavuz Usta’yı da şaşırtan destek maillerini okumaya, programın zaman dilimi yetmedi. Özellikle, Trabzon’un batı yakasında kalan Akyazı ve Beşirli mahallelerinden, ortaya koyduğu ‘Akyazı projesi’ için teşekkür mailleri alan Kanca, çılgın projelerinin devamının da geleceğini belirterek,  halktan aldığı pozitif tepkilerin, kendisini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Kendisine gösterilen ilgiye teşekkür eden Kanca, programda aday olduğu taktirde hayata geçirmeyi planladığı projelerinden bahsetti. ‘Halka Hizmet Hakka İbadet’ anlayışıyla yol aldıklarını belirten Kanca, canlı yayın esnasında cep telefon numarasını da vererek bir ilke imza attı. “Biz her zaman halkımızla iç içe, gönül gönüle olacağız” mesajını veren Kanca, canlı yayında cep telefonunu numarasını da vererek, ” gerektiğinde halkımıza bir telefon kadar uzakta olacağız” mesajını verdi.

Faruk Kanca,  0 533 7250025  nolu telefonunun daima açık olduğunu belirterek,” telefonuma, belki programlar ve toplantılar esnasında bakamayabilirim. Ama arta kalan tüm zamanlarım da, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada telefonum tüm halkımıza açık olacaktır” dedi.