61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da kamulaştırma maliyetinin yapım maliyetini aşması nedeniyle durduğu iddia edilen Kanuni Bulvarı yatırımı ile ilgili AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora 61saat.com’a özel açıklamalarda bulundu. Çalışmanın bir ara yavaşladığını ama durmadığını belirten Cora şunları söyledi: 

KAMULAŞTIRMA SORUN OLUYOR Çok önemli hizmetler yaptık. Trabzon’da bir başka ilde ki yatırımları kıyaslamak doğru değil. İstanbul’da ki Yavuz Selim Köprüsünün yapılma maliyetinin yarısı kadar da Trabzon’da ki Kanuni Bulvarının kamulaştırma masrafı... Kamulaştırma masrafı olmadan Trabzon’da yüz yatırım yapalım. Ama kamulaştırma masrafı olacaksa 10 yatırım yapalım diyorlar. Bakanlıklarda karşılaştığım en önemli sorunlardan bir tanesi.. 18 uygulaması her zaman yapamıyorsun. Trabzon’da arazi kısıtlı olduğu için vatandaş açısından çok büyük ağır külfet oluyor. Dolayısıyla kamulaştırma ile hizmetlere ulaşmaya çalışıyorsun. 

KANUNİ BULVARINDA DURAKLAMA OLDU... 
Kanuni Bulvarında biz seçildiğimiz dönem duraklama vardı. Ama sayın bakanımızın gayretleri ile beraber milletvekili olarak takibimizle beraber yeniden ödenek ayrılarak devam ediyor. Şuan da Türkiye’nin en özel tünelleri yapılıyor.

KANUNİ BULVARI İÇİN 900 MİLYONA İHTİYAÇ VAR 
Trabzon’da aslında 10 ay içinde Kanuni Bulvarında yeniden ivme kazandırdık. Şuan da yaklaşık 500 milyon TL daha kamulaştırma bedeli için bütçeye ihtiyacımız var. 400 milyon TL daha yol yapım için ihtiyaç var. Kamulaştırmada her bir parsel için dava söz konusu. Süreci ister istemez uzatıyor. Kanuni Bulvarında 2011 yılında ilk temeli atmıştık. 2014’de hız kazanmıştı. Ama Tanjant yolu gibi olmayacak. 1¬2 yıl içinde tamamlanacak. 26. Dönem içinde bitecekti. Kanuni Bulvarı mini Güney Çevre Yoludur. 2 şerit olsaydı Boztepe’ye kadar kamulaştırma yapılmayacaktı. Ama 3 şehit gidiş 3 şerit geliş olunca kamulaştırma yapılmak zorunda kaldı. Ama şuan da Tanjant ve Yeni Sahil Yolu şuan da ihtiyaçlara cevap vermiyor. Kanuni Bulvarı bitirilmesi ile 5¬6 yıllık trafik sorunu çözülecek. Ondan sonra Güney Çevre Yolunun başlanması gerekiyor.