61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon trafiğinin kurtuluş reçetesi olarak Trabzon büyükşehir belediyesi tarafından projelendirilen, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Kanuni Bulvarı ile ilgili ödenek sıkıntısı nedeniyle kriz çıkmış ve Trabzon’u ortadan ikiye bölen yol yapım çalışmaları durmuştu.

Konuyla ilgili aylar önce Trabzon milletvekilleri ödenek geldi geliyor açıklamaları yapmalarına rağmen aylarca yol ödeneksizlik yüzünden durmuştu.

Nihayet yol için gerekli ödeneğin bir kısmı sağlandı ve çalışmalar yeniden başladı.

Yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre Kanuni Bulvarı’nın Beşirli Şenyuvam'a kadar olan kısmı üç ay gibi kısa bir süre sonra hizmete girmiş olacak.  

Yolun yapımı o bölgeden Bahçecik'e doğru devam ederken eş zamanlı olarak Çukurçayır trafiğini rahatlatmak için Yenicuma Gözaçan Camii bölgesini Çukurçayır'a bağlamak amacıyla çalışmalar hız kazanacak ve bu çalışmada 2018 yılının ilk yarısında sonuçlandırılmaya gayret edilecek. 

Toplam 24 kilometre uzunluğunda 2x3 şeritli bölünmüş yol olarak yapımı devam eden projede, 12 köprülü kavşak, toplam uzunluğu 6,5 kilometre olan 8 çift tüp ve 441 metre uzunluğunda 1 tek tüp olmak üzere toplam 17 tünel ve toplam uzunluğu 7 bin 888 metre olan 55 köprü bulunuyor.