61SAAT HABER SERVİSİ - Ödeme gün sürelerinin 3 ay ile 8 arasında yapılabileceğinin belirtildiği ilanla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, mağduriyet veya teminde güçlük çekilmediğini ifade etti. 
6 Şubat 2019 tarihinde transport röntgen cihazları bataryası için talep yapıldığının belirtildiği açıklamada, “06/02/2019 tarihinde transport röntgen cihazları bataryası için talep yapılmış olup yapılan talep ihtiyaç tespit komisyonumuzda uygun görülerek satın alınmasına karar verilmiş ve 13/02/2019 tarihinde piyasa fiyatı araştırılmak üzere ilana çıkılmıştır. Piyasa fiyatı araştırması 18/02/2019 tarihi 09:00 saati itibarı ile sona erecek olup bu alıma ilişkin ülkemizde ilgili alanda faaliyet gösteren tüm firmalar fiyat verebilecektir” denildi. 

ÖDEME GÜNLERİ RUTİN BİR SÜREÇ
Haber içeriğinde belirtilen ödeme gün sürelerine ilişkin rakamların rutin bir süreç olduğu belirtilen açıklamada, “Haberin içeriğinde yer alan ödeme gün sürelerine ilişkin rakamlar rutin bir süreç olup zira bu rakamlar istekli firmaların talebi ve verecekleri fiyatları belirlemede baz alınmaları ve daha sonraki süreçlerde yaşanacak hukuki süreçler için dayanak olacağı sebebi ile belirtilmektedir. Şu ana kadar ödeme gün serelerimiz ile ilgili olarak istekli veya yüklenici firmalar kanalından herhangi bir şikayet veya mağduriyet tarafımıza bildirilmemiş olup hastanemiz tıbbi sarf, ilaç ve tıbbi malzeme temini açısından
Ödeme gün süresi veya başka bir sebepten ötürü herhangi bir mağduriyet veya temininde güçlük yaşamamıştır” ifadeleri kullanıldı.