61 SAAT HABER SERVİSİ-Sağlık Sen Trabzon Şubesi tarafından bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Kanuni Eğitmi ve Araştırma Hastanesi Personel Servis sorunu ile ilgili açıklama yaptı. Şube Başkanı İdris Aydın, Numune Eğitim Araştırma Hastanesinin, Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesine taşındığına dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığının bu yıl için taşıma hizmetine onay vermediğine dikkat çekti.

Aydın, “Hastanenin taşınması sonrasında servis hizmeti belli bir süre sağlanmıştır. Ancak Sağlık Bakanlığı, bu yıl için taşıma hizmetine onay vermemiştir. Personel taşına hizmetinin hastane eliyle yapılması kaçınılmazdır” dedi.

Merkezde ki Numune Kampüsünün, personel içi cazip hale geldiğini kaydeden Ayrdın, “Merkezdeki Numune Kampüsü personel için cazip hale gelmektedir. İki kampüs arasında rotasyon uygulaması uygun değildir. Yeniden servis hizmetinin başlaması gerekmektedir. Sağlık çalışanları robot değildir. 7-24 çalışan nöbet tutan gerektiğinde hastayı sırtında taşıyan sağlık çalışanlarının umutları tükenmiştir. Herkes kendi aracı ile işe gitmektedir. Bu durum şehirde trafik sorunu yaratmaktadır. Servis hizmetinin yeniden başlaması için yerel dinamiklerin harekete geçerek yaklaşık bin kadar çalışan için harekete geçilmelidir.” dedi.