Büyükşehir Belediyesi’nin önceden hazırlanan plan doğrultusunda ilçe belediyeleri ile koordineli olarak sürdürdüğü çalışmalar, 257 iş makinesi ve 850 personelle sorunsuz olarak devam ederken şehir merkezinde temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Karın hayat şartlarını olumsuz etkilememesi için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ana cadde ve bulvarlar arazözlerle yıkanıyor. 

Trabzon’da sürdürülen kar çalışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, son derece profesyonel bir çalışma icra edildiğini kaydederken tüm mesai arkadaşlarına teşekkür etti. 

Kar yağışının son bulmasıyla birlikte ilçe belediyeleri ile koordineli olarak temizlik çalışmalarına start verildiğini, bir yandan da özellikle yüksek mahallelerde karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “30 Aralık’ta başlayan kar yağışından önce gerekli planlamalarımızı, alımlarımızı ve hazırlıklarımızı yaptık. Kar yağışının başlamasının ardından planlarımızı harekete geçirdik. Bu süre zarfından son derece başarılı çalışmalar gerçekleştirildi. Emek veren işçi kardeşlerime, ilçe belediyelerime teşekkürü borç biliyorum. Trabzon merkezinde şimdi temizlik çalışmalarına başlamış durumdayız. Şehir merkezinde Büyükşehir Belediyemizin beş adet arazözü ana cadde ve bulvarları yıkama işlemi gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı.