Çağlayan AKTÜRK / GENK

BELÇİKA´nın Genk kentinde ilk kez düzenlenen Karadeniz Kültür ve Sanat Festivalinde Avrupa´lı Türklerin özlediği herşey adeta ayaklarına kadar geldi. 4 gün boyunca binlerce insanın akın akın geldiği Limburghall Fuar alanında hergün farklı bir aktivite organize edilerek vatandaşlarımızın Türkiye hasreti bir nebze olsun dindirilmeye çalışıldı. 
Düren Karadeniz Derneği ile İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonunun ortaklaşa organize ettikleri Festivalin açılışına Genk Belediye Başkanı Wim Dries de katıldı. Dernek Başkanı Feyzullah Yurtseven Belçika da ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir organizeye imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “ Türkiye hasreti çeken vatandaşlarımıza güzel bir hizmet sunduk, sanatından mutfağına, kültüründen siyasetine kadar güzel bir Festival gerçekleştirdik “ dedi. 
Karadeniz müziğinin sevilen sanatçıları Selçuk Balcı, Apolas Lermi, Koliva ve Yudum sahne alarak misafirlere doyumsuz müzik ziyafeti sundu. Oflu Ali olarak tanınan Ali Öztürk ise fıkraları ile kahkaha tufanı yaşattı. Rasim Ozan Kütahyalı´nın da aralarında bulunduğu gazetecilerden Cem Küçük, Yücal Koç, Gökhan Taşkın ve Mehmet Aydın “ Yeni Türkiye” paneli ile davetlilere ülkemizde ki son gelişmeleri aktardılar.