Hakkâri’de güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 30 kişiden 5’i tutuklandı. Bölgede yürütülen operasyonlar sırasında çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra teröristlerin hain planını deşifre eden çok önemli belgeler de ele geçirildi. Yapılan aramalarda Karadeniz Bölgesi’ne sızmak için stratejik noktaların krokisi bulundu.

DİKKATLİ OLUN

Hain planın deşifre olmasının ardından istihbarat birimleri de harekete geçerek Karadeniz Bölgesi’ndeki güvenlik güçlerine gizli koduyla bir mesaj gönderdi. Gönderilen mesajda, “PKK terör örgütü bazı grupların Karadeniz Bölgesi’ne sızmak için stratejik noktaları belirlemiştir. Bu konuda birimlerimiz daha duyarlı olmalıdırlar” ifadelerine yer verildi.

TEMASA GEÇMEYİN

Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu illerinde güvenlik güçleri ise krokide belirlenen stratejik noktalara yönelik operasyon düzenleyerek adeta kuş uçurtmuyor. Yüksek kesimlerde vatandaşlarla da görüşen jandarma ekipleri, “Bölgede bir tane bile hain kalmayana kadar mücadele edeceğiz. Gerekirse buraları onlara mezar edeceğiz” dediler. (Karadeniz)