Giresun’un Espiye ilçesinde 25 gönüllü köy korucusu göreve başladı.
Espiye’de 15 köyden 25 gönüllü köy korucusu ilçe genelinde güvenlik güçleri ile birlikte görev yapmak için Espiye İlçe Jandarma Komutanlığı’nda verilen eğitimin ardından göreve başladı.
Göreve yeni başlayan korucularla birlikte 35 gönüllü köy korucusunun bulunduğu Espiye'de İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erden Aktaş, gönüllü köy korucularını jandarma olarak yanlarında görmenin mutluluk ve gurur verici olduğunu belirtti.
“Espiye ilçesinde gönüllü köy korucusu olmak isteyen çok sayıda vatandaşın bulunması, halkın devletin yanında olduğunun en büyük göstergesidir” diyen Aktaş, “ Gönüllü köy korucuları İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 2 hafta boyunca disiplinli bir şekilde eğitimden geçerek aramıza katıldılar. Korucularımızın tüm kamu kurum ve kuruluşları ile uyumlu bir şekilde hukuk kuralları çerçevesinde görev yapacaklarına olan inancım tamdır. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Gönüllü köy korucuları adına konuşan Mustafa Buruş ise "Vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve bütünlüğümüze sevgimiz bizim için gönül meseledir. Bizler gönüllü köy kuruculuğu görevini almaktan dolayı çok onurlu ve gururluyuz. Bizler yüreği vatan sevgisi ile dolu, gönüllü köy korucuları olarak her kim vatanımızın bir karış toprağına göz dikerse bu hainlerle mücadelemizi devletimizin yanında yer alarak aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.
Göreve yeni başlayan 25 gönüllü köy korucusu silahlarını Espiye İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan teslim alarak görevlerine başladılar.