PKK terör örgütü mensuplarının Kandil’den aldıkları talimatlar doğrultusunda Karadeniz’de ses getirecek eylemler planladığı yönündeki istihbarat raporların doğruluğu, Giresun’da yaşanan karakol saldırısı ile ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Giresun’un Güce İlçesi Soğukpınar mevkindeki jandarma binasına yapılan ve 4 vatandaşın yaralanmasına neden olan saldırının ardından kayıplara karışan grubun yakalanması için başlatılan operasyonun devam ettiği bildirildi.
İstihbarat raporlarına göre, Karadeniz Bölgesi’nde Tunceli’den geldiği tahmin edilen 4’er ya da 6’şar kişilik silahlı PKK terör örgütü mensubu 4 grup olduğu, bu gurupların 2’sinin Giresun bölgesinde diğer ikisinin de Tokat bölgesinde bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Raporlarda yer alan detaylar arasında ise terör örgütü mensubu olan 4 grubun ikisinin telsiz kullanmadığı, diğer iki gurubun aralarında temas kurmak için  telsiz kullandıkları ve bu telsiz konuşmalarının takip edildiği öğrenildi.

 Yiyecek Sıkıntısı Yaşıyorlar

Raporlarda yer alan en çarpıcı ayrıntı ise, PKK terör örgütü mensuplarının erzak ihtiyacını karşılamak için Karadenizli vatandaşlarla temas kurmadıkları yönünde. Örgüt üyelerinin, yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için zaman zaman dağlık bölgede bulunan yayla evlerinden hırsızlık yaptıkları da istihbarat raporlarında yer aldı. Ayrıca yiyecek sıkıntısı çeken örgüt üyelerinin ihtiyaçları için Tunceli bölgesinden araçlarla erzak gönderildiği ancak bu araçların zaman zaman jandarma ve ya polis tarafından yakalandığı da belirtiliyor.
 
Vatandaş ihbar ediyor

Karadeniz Bölgesi’nde barınma zorluğu çeken PKK terör örgütü grupları vatandaşlar tarafından görüldükleri yerde anında ihbar ediliyor. Vatandaşların sürekli ihbar ettiği teröristlerin, bu nedenle bölgede sabit kalamadıkları ve sürekli yer değiştirdikleri iddia ediliyor.

 Gerekli Tedbirler Alındı

Öte yandan istihbarat raporları ve alınan ihbarlar neticesinde jandarma ve polis ekiplerinin bölgelerde kontrollerini sıklaştırdığı, teröristlerin kısa sürede yakalanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığı öğrenildi.