Yaşamını yitirenlerden 15'i çocuk. Bayram tatilinin başladığı 24 Haziran'dan sonra boğulanların sayısında da artış var. Trabzon, Rize, Ordu’da boğulma vakalarının sıkça yaşandığı illerin başında geliyor.

Karşı Konulamıyor

Karadeniz'den gelen boğulma haberlerine karşı uzmanlar “insan yutan akıntı” olarak bilinen 'rip'e karşı dikkatli olunmasını istedi. Bu akıntının profesyonel yüzücülerin bile karşı koyamayacağı güçte olduğunun altını çizen uzmanlar, bu gibi durumlarda paniğe kapılmadan kıyıya dik olarak değil, paralel olarak yüzmek gerektiğini ve uzun süre su üzerinde kalmaya çalışmanın yararlı olacağını belirtti.

Marmara'dan Güneydoğu Anadolu'ya her bölgede boğulma vakası gerçekleşti. Bayıltıcı sıcaklarla kavrulan Türkiye'de, Haziran ayı başından bu yana 43 kişi boğularak hayatını kaybetti. Hemen hemen her gün bir boğulma vakası yaşanıyor. Bir ayda Türkiye genelinde 43 kişi, serinlemek ya da balık tutmak için girdiği suda boğularak yaşamını yitirdi. Serinlemek için deniz, dere, gölet veya sulama kanallarına girenlerden 43 bir daha sudan çıkamadı.

Yaşamını yitirenlerden 15'i çocuk. Bayram tatilinin başladığı 24 Haziran'dan sonra boğulanların sayısında da artış var. Dört günlük bayram tatilinde 19 kişi, serinlemek veya balık tutmak için girdiği suda boğuldu.

Nisan ve Mayıs ayında toplam sekiz kişi boğularak hayatını kaybetmişti.

Boğulma vakalarının görüldüğü iller ise Antalya, Adana, Çankırı, Manisa, Kırklareli, Elazığ, Kocaeli, Ordu, Samsun, Tokat, Kırıkkale, Kahramanmaraş, Çorum, Sakarya, Kars, Şanlıurfa, Gaziantep, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Ankara, Isparta, Malatya, Trabzon, Eskişehir, Batman, karaman, Konya, Mersin, Sivas, Rize, Aydın, Muğla, İstanbul, Bartın ve Kayseri oldu.