61SAAT HABER SERVİSİ

AK Parti Trabzon Çaykara İlçe Kongresi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapıldı. Bakan Soylu, kongrenin yapılacağı salona girdiğinde ise ilginç bir an yaşandı. Burada Bakan Soylu’nun yanına yaklaşan 2 küçük çocuk, kendisinden imza istedi. Bakan Soylu, çocukların bu isteğini kırmayarak onlara imza verdi… 
İlk defa seçilecek olan Muhammet Selçuk’un adaylığında tek liste gidilen kongreye,  Bakan Soylu’nun yanı sıra, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakıçıoğlu Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve K Parti İlçe Başkanları ile partililer katıldı. Kongreye MHP ve Saadet Partisi ilçe başkanları da katıldı.  Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken ardından Divan Başkanlığı seçildi.  

10 YILLIK BAŞKAN VEDA ETTİ
Kongrede konuşan eski Başkan Temel Şimşek, “Bizler burada sadece bir kongre yapmıyoruz. Burada bir düğün, bir şölen, bir kutlama yapıyoruz. Bu düğün, şölen kutlama hepimize kutlu olsun. 2001’de kurucu ilçe başkanı Hanefi Tok ile başladığım siyasete 10 yıldır ilçe başkanı olarak sizlerle birlikte olduk. Onurla taşıdığım bu kutsal görevi sizlerle buraya getirdik. 10 yıllık ilçe başkanı olarak sizlere bu kürsüden son kez sesleniyorum. Bugüne kadar çalıştığım herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Toplam 7 il başkanı ile çalışma şerefine mazhar oldum. Allah hepsinden razı olsun” dedi. 

YUMRUK OLDUĞUMUZDA ÇOK ÖNEMLİ İŞLER… 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Çaykara namına yakışır şekilde yürümektedir. 15 yıllık süre içinde hak ettiği hizmetleri almaktadır. Çaykara’mıza en güzel hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Çaykara bunu hak ediyor. Oy oranını yükselten ilçemizdir. Tabiri caizse yumurtayı dik tutmuş, kırmamıştır. Bayrağı yukarı taşımıştır. Önümüzde 2019 seçimleri var. Bu kongre 2019 seçimlerinin çok önemli mesajını içermektedir. Bugünden itibaren durmadan, yorulmadan, bıkmadan usanmadan yolumuza devam edeceğiz. Üye sayımızı arttıracağız. Herkesin gönlüne gireceğiz. Güzel hizmetler ve yaklaşımlar ortaya koymamız gerekmektedir. Bir elin bir parmağı çok işe yaramaz. Yumruk olduğunda çok önemli işler görebilir” dedi.  

BÜTÜN İL BAŞKANLARIYLA ÇALIŞTI.. 
İl Başkanı Haydar Revi ise, “Yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi olarak bütün seçimlere hazır bir partiyiz. 15 Temmuz gibi darbe girişimine milletimizle dik durmuş partiyiz. 2019 bizler ve ülkemiz için çok önemli. Hem yerel yönetimler, hem de Cumhurbaşkanlığı, Genel Seçimler yapılacak. İlçe Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben zaten 7. Başkanım. Demek ki tüm il başkanlarımızla çalışmış. Görevi bırakanlar, bayrağı teslim edenler geri çekilmeyecek onlarda bizimle birlikte yola devam edecekler” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise özetle kongrede şu şekilde konuştu: “Gönülden gönüle köprü kurarsan aslında adı yorgunluktur. Kendisi hizmettir. Adı ayrılıktır, kendisi vuslattır kavuşmaktır. Adı özlemektir, kendisi kucaklamaktır. Allah, siyaset vasıtasıyla herkese hizmet etmek nasip etmez. Kolay bir iş değildir. Zor bir iştir. Okyanusta, kendini kuru hissedeceğin iştir. Eksikleri olmaz mı siyasetçinin, elbette olur.  Kolay değil insan 5 yıllık okulu bitiriyor büyük heyecan duyuyor. Acaba diplomayı alırken ne yapacağım diye…  Lise, üniversite bitiriyor heyecanla karşı karşıya kalıyor. 10 yıl boyunca Çaykara’da hizmet edeceksiniz. Siz büyük bütünün parçası olacaksınız. O büyük bütün Türkiye hizmet edecek. O büyük bütün burada sizlerin yaptığı hizmetlerle dünyada ki mazlumlara hizmet edecek. O büyük bütün dünyanın her yerinde hakkın hakikatin sesini ortaya koyacak.Sorumluluk tek değil. Yediğinize, içtiğinize, çocukların davranışlarına o bütüne zarar vermemek için dikkatli davranacaksınız. Karadeniz bu Anadolu coğrafyasının en özellikli, en güvenilir sorunsuz bölgesidir. Son zamanlarda karanlık bir akıl alttan alta, gizli gizli bu bölgeye huzursuzluk enjekte etmeye eylem ve faaliyetlerini buraya kaydırmaya çalışmaktadır. Dün Kocaeli’nde içimizi acıtan hadise yaşandı. Şuana kadar aldığımız haberle 21 kişi hayatını kaybetti. Bir çok kişi şaşırdı. Karadeniz’de mülteci teknesinin ne işi var dedi?
Geçtiğimiz 13 Ağustos’tan önce Karadeniz’de her hangi bir mülteci vakası yoktur. 13 Ağustos’tan sonra mülteci geçişi hareketliliği başlıyor. Sahil güvenliğimiz, sınırlarımızı koruyan askerlerimiz teakkuza geçiyor. 834 kişi mülteci yakalanıyor. 0’dan 834.. Jandarmamızın da yakaladığı 237. Toplam 1071 mülteci yakalanması meydana geliyor. Bir kısmı da bunların Romanya’ya geçti. Bunu Ağustos’un ortasında fark ettik. Acaba ne oyun kuruyorlar diye.. Türkiye’de 40 yıldır PKK ile mücadele halindeyiz. Yıllardır buralarda terör hadisesi gelmedi. Biz Güneydoğu’da bunların ümüğünü sıktıkça bunlar buralarda eylem yapmaya çalışıyor. Eren Bülbül’ün askerlerimizin, şehadeti ve polislerimizin şehadeti..  Terör operasyonu yapıyoruz. Sivil kayıp var diyorlar. Karadeniz, Trabzon huzurun bölgesi. Saydığım hadiselerle bunu engellemeye çalışıyorlar.
 

Çaykara İlçe Yönetimi:

Muhammet Selçuk (Başkan), Dursun Hakkı Çamurali, İbrahim İbrahimağaoğlu, Ali Keleş, Bayram Karaçay, Mustafa Şeker, Mahmut Şevket Yeşilçiçek, Mevlüt Yılmaz, Recep Koçin, Perihan Özer, Ali Zeyrek, Dursun Ali Günacar, Ömer Kurşun, Furkan Kamiloğlu, Mehmet İkinci.